Vettel slaat slag op Silverstone: "Moest een inhaalpoging wagen"

08 jul. 2018 17:00 René Oudman 0 reacties
Voor de 51ste keer wist Sebastian Vettel een Formule 1-race op zijn naam te schrijven, voor slechts de tweede maal was dit het geval op Brits grondgebied. De Duitser, die als 21-jarige in dienst van Red Bull Racing al eens won op Silverstone, wist het spektakelstuk van editie 2018 tot een voor hem goed einde te brengen. In de strijd om het wereldkampioenschap deed hij logischerwijs goede zaken, al wist concurrent Lewis Hamilton na een waanzinnige inhaalrace de schade beperkt te houden.

“De Safety Car-fasen maakten de wedstrijd een stuk interessanter”, laat Vettel vlak na afloop van de race weten. De Duitser leek eenvoudig op de zege af te stormen, alvorens het neutralisatievoertuig de baan op werd gestuurd na de forse smak die Marcus Ericsson meemaakte. Mercedes-rijders Valtteri Bottas en Hamilton besloten buiten te blijven, daar waar Vettel opteerde voor een tweede pitstop.

Zodoende kwam Bottas voor Vettel te liggen. De Mercedes en de Ferrari gingen rondenlang met de staart en de neus haast aan elkaar verbonden over het asfaltlint – in rondje 47 kon Vettel zijn tegenstander na lang te hebben gejaagd, eindelijk schieten. “Ik heb ontzettend genoten van het duel met Valtteri, en ik denk dat we het Britse publiek ook goed hebben vermaakt. Toen ik me langs de Mercedes werkte wist ik niet zeker of ik er helemaal voor zat, maar ik moest het wagen.”

Vettel, die een groot gedeelte van de derde vrije training op zaterdag moest laten schieten wegens nekklachten en de kwalificatie afwerkte met een handvol pijnstillers, had naar eigen zeggen tijdens de race weinig fysieke problemen. “Maar”, grapt de Duitser, “de pijn zou nog kunnen komen! Ik heb natuurlijk een hoop adrenaline in mijn lijf door deze wedstrijd en van tevoren hield ik mijn hart vast of ik de race wel uit zou kunnen rijden.”

Het staat 171 om 163 wat betreft het wereldkampioenschap, zijn vierde seizoenszege heeft Vettel een voorsprong van acht punten ten opzichte van Hamilton doen opleveren.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen