Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel sluit terugkeer naar Red Bull in nieuwe rol niet uit

Sebastian Vettel zet na het huidige Formule 1-seizoen een punt achter zijn carrière als F1-coureur. Toch kan het zomaar zijn dat de viervoudig wereldkampioen binnenkort weer door de paddock loopt in een Red Bull-outfit. Niet als coureur, maar wel met een rol binnen het team.

Sebastian Vettel zal na een kort avontuur bij Aston Martin een punt zetten achter zijn Formule 1-carrière. Althans, in ieder geval als coureur. De komende maanden tot jaren wil de viervoudig wereldkampioen wat meer tijd nemen voor zijn familie, maar een terugkeer naar de F1-paddock sluit hij zeker niet uit. Mogelijk kan hij dan aan de slag bij Red Bull, het team waar hij al zijn wereldkampioenschappen won. Hij spreekt teambaas Christian Horner en adviseur Helmut Marko nog regelmatig en, mocht Vettel dat willen, dan is er vast een functie voor hem beschikbaar binnen de Oostenrijkse renstal. Vettel sluit het niet uit, maar wil wel eerst rust. "Op dit moment overweeg ik het niet, want ik heb nog maar net de keuze gemaakt om te stoppen. De tijd zal het echter leren, misschien is het mogelijk om zoiets is te doen. Als er een aanbod wordt gedaan, dan kunnen we zien hoe ik er op dat moment in sta."

Vettel: "We gaan zien hoe snel ik verveeld raak"

"Op dit moment ben ik vooral blij dat ik meer tijd kan spenderen aan andere dingen", vervolgt de Duitser. "Ik kijk er naar uit om de kids wat meer te zien en dat soort dingen. Daarna gaan we zien hoe snel ik verveeld raak... drie maanden of drie jaar? Ik weet het nog niet." Vettel heeft zelf besloten om niet door te gaan bij Aston Martin, de renstal waarvoor hij uitkomt sinds zijn vertrek bij Ferrari. Daarvoor was hij actief bij de Red Bull-familie, waar hij al zijn kampioenschappen veroverde.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'