Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel stond bijna zonder benzine bij GP Maleisië

De indrukwekkende inhaalrace van Sebastian Vettel werd bijna beloond met een podiumplaats. De Duitser startte als twintigste en knokte zich op prachtige wijze naar voren. Het podium was zelfs nog binnen handbereik, tot hij van het gas af moest.

Vettel dichtte het gat met Daniel Ricciardo met één seconde per ronde. Op zijn supersofts leek het een kwestie van tijd te zijn voordat hij de Australiër voorbij zou stuiven. Het bleef echter bij een aanval die niet slaagde. Het probleem zat hem niet in de bandenslijtage van Vettel, maar in zijn brandstofverbruik. Doordat hij van achteren naar voren moest door het veld, verbruikte de Duitser een aantal ronden lang extra brandstof om zo zijn concurrenten te passeren. Eenmaal aanbeland bij Ricciardo moest de rem erop.

De tactiek van Ferrari was volgens Auto Motor und Sport zo dat hij Ricciardo wilde passeren en dan zou gaan verdedigen. Uiteindelijk bleek het brandstoftekort zo groot dat Vettel in de laatste ronden liefst vijftien seconden terugviel. De laatste ronden moest Vettel zelfs extreem veel brandstaf sparen en liet hij op het rechte stuk ruim voor de bocht zijn gas al los. Het leverde Vettel uiteindelijk nog een keurige vierde plaats op, maar de bekroning van zijn sublieme race ontbrak nu. Door de vierde plaats houdt Vettel zijn titelaspiraties levend, maar zijn achterstand bedraagt nu 34 punten ten opzichte van Hamilton.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'