Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sebastian Vettel

Vettel teleurgesteld in 'persoonlijke aanval' minister: "Maar inderdaad, ik ben hypocriet"

Sebastian Vettel werd door de lokale minister van energie flink aangepakt om het feit dat uitgerekend hij actievoerde tegen oliewinning in Canada. De Duitser hoort het gelaten aan en kan enkel bevestigen: "Ja, ik ben een hypocriet." Maar volgens Vettel gaat de minister voorbij aan het punt dat hij wil maken.

Vettel Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Sebastian Vettel rijdt dit weekend met een speciale helm waarmee hij aandacht vraagt voor de extreem vervuilende manier van oliewinning uit teerzand in de Canadese staat Alberta. Eerder droeg hij ook al een t-shirt waarop hij die praktijken 'een misdaad' noemde. Dat kwam hem op felle kritiek te staan van de lokale minister van energie, Sonya Savage, die hem een hypocriet noemde.

Immers, als F1-coureur rijdt hij voor een team dat met sponsor Aramco geld aanneemt van de 'meest vervuilende oliemaatschappij' ter wereld, zo redeneerde Savage. Ze stelde voor dat iedereen naar zijn eigen ecologische voetafdruk kijkt en om F1-auto's dan maar van trapaandrijving te voorzien.

Vettel wijst op het grote plaatje

Vettel zelf kan een deel van het betoog van Savage volledig beamen: "Ja, ik ben een hypocriet", zo wordt de Duitser geciteerd door Racefans. "Ik ben echter teleurgesteld in het feit dat politici het op de man spelen, want het gaat niet om mij, maar om het grotere plaatje."

"Ik ben inderdaad een hypocriet om de baan die ik heb en omdat ik doe waar ik van houd. Iedereen heeft zijn eigen passies en dit is dat voor mij. Maar er zijn oplossingen om op een duurzamere manier naar de toekomst te kijken zonder daarbij grotendeels afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen. In dat opzicht ziet de toekomst er rooskleurig uit."

"Het is het grotere plaatje dat ik onder de aandacht wil brengen en daarom ben ik teleurgesteld dat het wordt teruggebracht tot iets persoonlijk, waarbij het grote plaatje dus uit het oog wordt verloren."

Ook interessant:

Ontketende Verstappen heeft Ferrari-drama niet nodig

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Azerbeidzjan. We bespreken onder andere Ferrari’s drama, de dominantie van Max Verstappen en de porpoising-problemen van Mercedes. Beluister de nieuwe podcast hieronder.

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt