Vettel teneergeslagen na straf: "Ik ben het er niet mee eens"

19 okt. 2018 22:52 René Oudman 0 reacties
Hij reed te hard tijdens een rodevlagsituatie volgens de wedstrijdleiding en zodoende zijn de winstkansen van Sebastian Vettel voor de Grand Prix van de Verenigde Staten, voor zover deze er al waren, flink gereduceerd. De Duitser is tegen een gridstraf van drie plaatsen aangelopen.

De wedstrijdleiding deed er bijzonder lang over om haar straf uit te spreken: Vettel kreeg pas twee uur nadat hij het kamertje van de race stewards uitliep, bevestiging dat hij inderdaad drie strafplaatsen zou krijgen.

Een teneergeslagen Vettel verklaarde voor de camera van Sky Sports niets te snappen van zijn gridstraf voor de Amerikaanse Grand Prix. "De stewards waren dit keer heel erg specifiek, ze hadden het de hele tijd over mijn vertraagtijd. Deze zou 27,7 seconden zijn geweest en dat was volgens hen te langzaam."

Vettel meent niets fout te hebben gedaan tijdens de code rood, die uit werd gebracht doordat Charles Leclerc via een spin veel grind op de baan had gebracht. "Ik zag de rode vlag en remde af, keek vervolgens rond of ik ergens een gestrande wagen zag. Ik dacht te voldoen aan het reglement, maar dat bleek dus duidelijk niet zo te zijn."

Waarom hij niet voldoende afremde, is voor Vettel een raadsel. "Misschien was er wel iets mis met de timing", stelt de Duitse Ferrari-rijder. "Ik heb mijn best gedaan om gas terug te nemen, maar ze bleven maar met die 27,7 seconden komen. Wat mij betreft is dit niet oke. Ik kan wel keihard op de rem gaan trappen, maar wat als er nou iemand direct achter mij rijdt? Dan wordt het pas gevaarlijk!"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen