Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel teneergeslagen na straf: "Ik ben het er niet mee eens"

Hij reed te hard tijdens een rodevlagsituatie volgens de wedstrijdleiding en zodoende zijn de winstkansen van Sebastian Vettel voor de Grand Prix van de Verenigde Staten, voor zover deze er al waren, flink gereduceerd. De Duitser is tegen een gridstraf van drie plaatsen aangelopen.

De wedstrijdleiding deed er bijzonder lang over om haar straf uit te spreken: Vettel kreeg pas twee uur nadat hij het kamertje van de race stewards uitliep, bevestiging dat hij inderdaad drie strafplaatsen zou krijgen.

Een teneergeslagen Vettel verklaarde voor de camera van Sky Sports niets te snappen van zijn gridstraf voor de Amerikaanse Grand Prix. "De stewards waren dit keer heel erg specifiek, ze hadden het de hele tijd over mijn vertraagtijd. Deze zou 27,7 seconden zijn geweest en dat was volgens hen te langzaam." Vettel meent niets fout te hebben gedaan tijdens de code rood, die uit werd gebracht doordat Charles Leclerc via een spin veel grind op de baan had gebracht. "Ik zag de rode vlag en remde af, keek vervolgens rond of ik ergens een gestrande wagen zag. Ik dacht te voldoen aan het reglement, maar dat bleek dus duidelijk niet zo te zijn." Waarom hij niet voldoende afremde, is voor Vettel een raadsel. "Misschien was er wel iets mis met de timing", stelt de Duitse Ferrari-rijder. "Ik heb mijn best gedaan om gas terug te nemen, maar ze bleven maar met die 27,7 seconden komen. Wat mij betreft is dit niet oke. Ik kan wel keihard op de rem gaan trappen, maar wat als er nou iemand direct achter mij rijdt? Dan wordt het pas gevaarlijk!"

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"