Vettel: 'Titelstrijd is nog niet beslist'

30 jul. 2018 14:40 Wanda Bisschop 0 reacties
Sebastian Vettel probeerde de schade zo beperkt mogelijk te houden ten opzichte van aartsrivaal Lewis Hamilton. Dat lukte deels maar inmiddels kijkt de Duitser wel tegen een achterstand van maar liefst 24 punten aan. Toch is de titelstrijd nog geen gelopen koers volgens Vettel.

Vettel: 'Zege was mogelijk geweest in Hongarije'

"Onze auto presteert eigenlijk op alle circuits erg goed. Vorig jaar was het zo dat Mercedes in het tweede deel van het seizoen sneller was. Hierdoor hebben we toen de titelstrijd verloren. Dit jaar zijn we daar beter op ingesteld," aldus Vettel na afloop van de race.

Zowel Vettel als Hamilton jagen dit seizoen op hun vijfde wereldtitel, waarbij op dit moment de regerend kampioen Hamilton de beste papieren in huis heeft. Toch ziet Vettel wel degelijk nog kansen.

"Ik denk dat onze auto nog meer potentieel heeft. Dat kunnen we absoluut nog gaan benutten. In vergelijking met het vorige seizoen zijn de auto en het team duidelijk verbeterd."

Vettel begon als vierde aan de Grote Prijs van Hongarije, maar sloeg in de slotfase toe en kwam zodoende als tweede over de streep. Zelf denkt de viervoudig wereldkampioen dat een zege mogelijk was geweest op de Hungaroring.

"We hadden echt de snelheid om te kunnen strijden voor de overwinning, maar dat wordt natuurlijk erg lastig als je vanaf de vierde plek moet beginnen. Ook hebben we nog veel tijd verloren bij de pitstop. Ik denk dat we blij mogen zijn dat we in Hongarije met beide coureurs op het podium stonden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen