Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Vettel: 'Titelstrijd is nog niet beslist'

Sebastian Vettel probeerde de schade zo beperkt mogelijk te houden ten opzichte van aartsrivaal Lewis Hamilton. Dat lukte deels maar inmiddels kijkt de Duitser wel tegen een achterstand van maar liefst 24 punten aan. Toch is de titelstrijd nog geen gelopen koers volgens Vettel.

"Onze auto presteert eigenlijk op alle circuits erg goed. Vorig jaar was het zo dat Mercedes in het tweede deel van het seizoen sneller was. Hierdoor hebben we toen de titelstrijd verloren. Dit jaar zijn we daar beter op ingesteld," aldus Vettel na afloop van de race.

Zowel Vettel als Hamilton jagen dit seizoen op hun vijfde wereldtitel, waarbij op dit moment de regerend kampioen Hamilton de beste papieren in huis heeft. Toch ziet Vettel wel degelijk nog kansen.

"Ik denk dat onze auto nog meer potentieel heeft. Dat kunnen we absoluut nog gaan benutten. In vergelijking met het vorige seizoen zijn de auto en het team duidelijk verbeterd."

Vettel begon als vierde aan de Grote Prijs van Hongarije, maar sloeg in de slotfase toe en kwam zodoende als tweede over de streep. Zelf denkt de viervoudig wereldkampioen dat een zege mogelijk was geweest op de Hungaroring.

"We hadden echt de snelheid om te kunnen strijden voor de overwinning, maar dat wordt natuurlijk erg lastig als je vanaf de vierde plek moet beginnen. Ook hebben we nog veel tijd verloren bij de pitstop. Ik denk dat we blij mogen zijn dat we in Hongarije met beide coureurs op het podium stonden."

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Red Bull Horner deelt details ontwikkelingsplan Red Bull Verstappen en Perez