Vettel vindt gebrek aan inhaalacties geen probleem

10 dec. 2017 15:19 Wanda Bisschop 0 reacties
In het afgelopen Formule 1 seizoen werden de fans maar sporadisch getrakteerd op mooie inhaalacties. Het gevolg van de bredere auto's waardoor er minder spektakel op de baan plaatsvond. Sommige coureurs balen hiervan terwijl anderen er totaal geen problemen mee hebben.

Vettel hoeft niet elke Formule 1 race spektakel

De nummer twee van het afgelopen WK, Sebastian Vettel, is zo'n coureur die er absoluut geen probleem mee heeft dat er dit jaar minder inhaalacties waren. Vettel roept de fans dan ook om op te houden met het geklaag over het gebrek aan inhaalacties.

"Sommige races zijn saai maar wat maakt dat uit? Ik zie het probleem niet. We hoeven niet telkens meer in te halen dan het jaar ervoor. Het is natuurlijk jammer als je klem zit achter iemand en er niet voorbij komt, maar des te groter is de waardering als het je wel lukt om in te halen."

Vettel geeft vervolgens aan dat hij nu juist meer geniet van een geslaagde inhaalactie dan vroeger.

"Inhalen moet gezien worden als een prestatie. Als het dan lukt, is de waardering een stuk groter. Soms heb je een of twee saaie races, maar daarna zie je weer een geweldige race."

De Ferrari-coureur kan in ieder geval niet rekenen op de steun van de wereldkampioen. Lewis Hamilton vindt juist dat er maatregelen genomen moeten worden zodat de fans weer meer inhaalacties te zien krijgen.

"Het moet ook niet makkelijker worden om in te halen, maar we moeten wel dichter bij elkaar kunnen rijden. Als er meer ingehaald wordt, is de sport leuker om naar te kijken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen