© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Vettel: 'Was lastig om de auto op de baan te houden'

28 feb. 2018 07:00 Jan van der Burgt 0 reacties
Sebastian Vettel snelde gisteren in Barcelona naar de snelste tijd. Het was echter een allesbehalve gemakkelijke dag voor de Duitser, die aangeeft dat het een hele opgave was de Ferrari SF71-H op de baan te houden.

Ferrari-coureur blij met betrouwbaarheid nieuwe bolide

Sebastian Vettel, die erin slaagde 98 ronden te rijden met de nieuwe Ferrari, geeft aan dat de omstandigheden gisteren verraderlijk waren op het Circuit de Barcelona. En als gevolg daarvan, zijn de tijden en onderlinge verhoudingen totaal niet representatief, weet Vettel.

"Iedereen worstelt met dezelfde problemen. Met een buitentemperatuur van zo'n drie à vier graden krijgt niemand de banden echt lekker aan het werk. Het was erg koud."

Buiten het gelukkige feit dat de nieuwe Ferrari zich betrouwbaar toonde, waakt Vettel dus nog voor optimisme: "Alles verliep soepel en dat is goed, maar hoe we qua performance voor staan, geen idee."

Niet dat Vettel zich daar nu al druk om maakt, of het nu drie graden is of 25:

"Het gaat erom dat we eerst de auto goed leren kennen en dat we veel ronden rijden. Wat betreft is het goed dat we ondanks de barre omstandigheden toch hebben kunnen rijden. De focus kunnen we later altijd nog op pure snelheid leggen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen