Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel: 'Was lastig om de auto op de baan te houden'

Sebastian Vettel snelde gisteren in Barcelona naar de snelste tijd. Het was echter een allesbehalve gemakkelijke dag voor de Duitser, die aangeeft dat het een hele opgave was de Ferrari SF71-H op de baan te houden.

Sebastian Vettel, die erin slaagde 98 ronden te rijden met de nieuwe Ferrari, geeft aan dat de omstandigheden gisteren verraderlijk waren op het Circuit de Barcelona. En als gevolg daarvan, zijn de tijden en onderlinge verhoudingen totaal niet representatief, weet Vettel. "Iedereen worstelt met dezelfde problemen. Met een buitentemperatuur van zo'n drie à vier graden krijgt niemand de banden echt lekker aan het werk. Het was erg koud."

Buiten het gelukkige feit dat de nieuwe Ferrari zich betrouwbaar toonde, waakt Vettel dus nog voor optimisme: "Alles verliep soepel en dat is goed, maar hoe we qua performance voor staan, geen idee." Niet dat Vettel zich daar nu al druk om maakt, of het nu drie graden is of 25: "Het gaat erom dat we eerst de auto goed leren kennen en dat we veel ronden rijden. Wat betreft is het goed dat we ondanks de barre omstandigheden toch hebben kunnen rijden. De focus kunnen we later altijd nog op pure snelheid leggen."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'