Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel wil met Ferrari de Formule 1 domineren

Sebastian Vettel had lange tijd de beste papieren in huis om dit Formule 1 seizoen de wereldtitel te pakken. Een sterke eerste seizoenshelft werd echter teniet gedaan door mindere resultaten in Azië waardoor Hamilton langszij kon komen en de titel veilig stelde.

Ondanks dat Vettel zijn vijfde wereldtitel niet kon binnenhalen, kijkt de Duitser allerminst met een kater terug op het afgelopen seizoen. Aan Formula 1 laat hij namelijk het volgende weten: "Ik denk dat het een zeer positief jaar is geweest. Niemand had verwacht dat Ferrari zo sterk zou zijn dit jaar." "We hebben een ongelofelijke stap gezet. We stonden er direct bij de start en hebben het goed volgehouden tot het einde. Er waren veel positieve momenten. Natuurlijk baal ik dat ik geen kampioen ben geworden, dat is absoluut waar maar daarvoor hebben we teveel laten liggen."

Voor Ferrari is het volgend jaar tien jaar geleden dat ze de constructeurstitel pakten. Dit jaar maakte de Italiaanse renstal een flinke stap voorwaarts waardoor Vettel ervan overtuigd is dat Ferrari weer dominant kan zijn in de Formule 1. "De laatste jaren waren we niet echt competitief. We waren niet in staat om een goede auto te ontwikkelen maar dit jaar hebben we een ongelofelijke stap gezet. Daar hebben we met zijn allen voor gezorgd." "Ik denk dat we allemaal voelen dat we sterker worden. Hopelijk kunnen we dat doorzetten naar de komende jaren, niet alleen volgend jaar maar ook naar de toekomst. Ons doel is om Ferrari terug aan de top te brengen en dan de Formule 1 te domineren."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'