Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel wil winnen: "Eerste plek in Brazilië én Abu Dhabi"

Wereldkampioen kan hij niet meer worden, de tweede plek zal hij niet meer verliezen. Sebastian Vettels seizoen is eigenlijk al afgelopen en de Duitser heeft wederom niet bereikt wat hij voor elkaar wilde boksen, de wereldtitel ging voor het tweede achtereenvolgende seizoen naar rivaal Lewis Hamilton.

Desalniettemin wil Vettel niet bij de pakken neerzitten. De Duitse Ferrari-rijder heeft zich een ambitieus doel gesteld voor het seizoensslot van 2018, om zijn kampioensaspiraties van 2019 een kickstart te geven.

"Er zijn nog twee races te gaan", concludeert Vettel terecht. "Ik zie er naar uit om de baan weer op te kunnen gaan. Menigeen heeft gezegd dat we het constructeurskampioenschap al hebben verloren, maar dat is volgens mij theoretisch gezien nog niet het geval. Voor wat mezelf betreft: ik wil de laatste twee wedstrijden beide winnen." Het tempo wat de Scuderia wist te overleggen in de Verenigde Staten, waar Vettels teammaat Kimi Raikkonen zegevierde, en Mexico, waar beide rijders op het podium eindigden, heeft Vettel goede hoop gegeven. "Hopelijk kunnen we voortbouwen op de recente successen, we zullen in ieder geval ons best doen. Het doel is nog altijd het team-WK, we zullen onze tegenstanders zo ver als mogelijk achter ons proberen te houden." Ferrari moet dertien WK-punten goed maken ten opzichte van Mercedes om in de running te blijven voor het constructeurskampioenschap, de Scuderia heeft een achterstand van 55 punten. Een dubbelzege is 43 punten waard.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi