Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel wint, Verstappen valt uit na touche met Hamilton

Sebastian Vettel heeft ook de tweede Grand Prix van het jaar op zijn naam geschreven. De Ferrari-coureur klopte het team van Mercedes, terwijl Max Verstappen de race na een touche met Lewis Hamilton al vroeg moest staken.

Sebastian Vettel verliest direct bij de start de rugdekking van Kimi Raikkonen als Valtteri Bottas voorbij gaat aan zijn landgenoot. Daarachter voltrekt zich echter het ware drama. In gevecht met Lewis Hamilton snijdt Max Verstappen zijn achterband kapot op de voorvleugel van de Brit, terwijl Daniel Ricciardo tegelijkertijd zijn RB14 met problemen langs de baan stilzet. Uithuilen en overnieuw beginnen, zou je in het geval van Max Verstappen zeggen, maar niet lang na de gedwongen pitstop van Verstappen staat ook hij stil naast de baan. De race is zodoende nog geen vijf ronden oud als beide Red Bull-coureurs al zijn uitgevallen. Waar Max Verstappen op de blaren van zijn aanvaring met Hamilton moet zitten, is het de regerend wereldkampioen die zonder problemen door kan en zich agressief een weg naar voren knokt. Zijn opmars stokt echter op de vierde plaats.

Van het leidende viertal (Vettel, Bottas, Raikkonen, Hamilton) is het Vettel die als eerste een pitstop maakt. Raikkonen volgt zijn voorbeeld, waardoor de Mercedessen kortstondig leiden. Hamilton stelt zijn pitstop lang uit, omdat hij op de softs gestart is, waardoor Vettel het gat op nieuwer rubber weet te dichten. Het resulteert in een direct gevecht tussen de twee titelfavorieten. Vettel heeft enkel zijn DRS nodig om op het rechte stuk voorbij Hamilton te geraken. Niet kort daarna wisselt Hamilton van de softs naar de mediums, net als teamgenoot Bottas dat eerder deed. Het verwordt daardoor tot een gevecht tussen Ferrari op softs tegen Mercedes op mediums. In het geval van Kimi Raikkonen betekent dat dat hij nog een keer moet stoppen. De pitstop loopt compleet verkeerd af als Raikkonen te snel wordt weggestuurd en een crewlid omver rijdt. Met drie supersofts en één soft-band staakt de Fin in de pitlane de wedstrijd. Sebastian Vettel staat op een andere strategie en probeert de race met één stop uit te rijden. Hij moet in het restant van de race dus in zijn eentje opboksen tegen Valtteri Bottas op de mediums. De Fin dicht het gat in de slotfase van de race zienderogen, maar komt net tekort voor een échte aanval. Een prachtige vierde plaats is er voor Pierre Gasly, die zich in de Toro Rosso-Honda geweldig staande houdt achter het geweld aan kop. Daarachter haalt Kevin Magnussen zijn gram na het Melbourne-debacle. Een indrukwekkende puntenfinish is er ook voor Alfa Romeo Sauber-coureur Marcus Ericsson.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"