Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Sebastian Vettel

Vettel zeer kritisch op matig seizoen bij Ferrari

Sebastian Vettel heeft na zijn teleurstellende 2019 weinig te vieren. Het jaar van de Duitse autocoureur liep al snel uit op een fiasco en tot overmaat van ramp werd hij overtroffen door teamgenoot Charles Leclerc. Blij met zichzelf is Vettel allerminst.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © GP Singapore

Sebastian Vettel heeft in 2019 zeker niet zijn beste seizoen in de Formule 1 gekend en is hier zelf ook eerlijk over in gesprek met Blick. De Ferrari-coureur is in het eerste jaar van zijn samenwerking met Charles Leclerc verslagen door zijn nieuwe teamgenoot en heeft een aantal dure fouten gemaakt. Daarnaast kwam hij gedurende het seizoen simpelweg aan snelheid te kort.

Vettel kan dan ook niet tevreden zijn met het jaar dat hij heeft gehad. De viervoudig wereldkampioen is behoorlijk kritisch op zijn prestaties dit seizoen. "Ik ben zeker niet goed genoeg geweest om een acht, negen of tien te verdienen, maar een vijf vind ik te streng. Als ik mijn seizoen een cijfer moet geven, dan ga ik voor een zes of een zeven", stelt de Ferrari-coureur.

Vettel legt ook uit waarom hij er zo over denkt: "Mijn seizoen was gewoon niet perfect, de kleine dingen hebben het verschil gemaakt. We missen een aantal punten die we echt hadden moeten scoren. Natuurlijk ben ik niet tevreden, ik moet mezelf duidelijk verbeteren", vertelt Vettel.

De 32-jarige coureur zal harder dan ooit moeten werken om zich te verbeteren, de nieuwe generatie maakt het voor hem namelijk niet makkelijker. "Het leven zal dankzij Charles (Leclerc, red.) niet eenvoudiger worden in 2020. En de rest van de nieuwe generatie is nu ook volop aanwezig, daar moet ik ook rekening mee houden. Denk maar aan Max Verstappen, Esteban Ocon, Lando Norris, etc.

Kan Max Verstappen volgend jaar met Red Bull een gooi doen naar de titel? Dit en meer in bespreekt het panel van de F1-podcast van RacingNews365, bestaande uit autocoureurs Tim en Tom Coronel evenals F1-journalist Ruud Dimmers.

0 reacties