Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sebastian Vettel

Vettel ziet Aston Martin onnodig miljoenen weggooien

Eén WK-punt, dat is alles wat Aston Martin nodig had om Alfa Romeo te verslaan in 2022. Het lukte net niet, wat volgens Sebastian Vettel te danken is aan de strategie in Abu Dhabi.

Vettel Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Aston Martin

Sebastian Vettel en Lance Stroll scoorden beiden punten in de allerlaatste race van het Formule 1-seizoen, maar het was net niet genoeg om Aston Martin de zesde plek in het kampioenschap te schenken. Met 55 punten kwam het team qua punten op gelijke hoogte met Alfa Romeo, maar de Zwitserse renstal had het voordeel vanwege een hogere finishpositie dit jaar tijdens een race.

De zesde plaats had volgens Vettel voor Aston Martin kunnen zijn. De nu gepensioneerde F1-coureur hekelt de strategie in zijn laatste Grand Prix. Hij deed namelijk maar een pitstop, in tegenstelling tot veel andere coureurs in het middenveld. "Ik ging zowat achteruit", zegt hij tegen de media, waaronder RacingNews365.

"Ik probeerde het echt, maar ik heb alles gegeven wat ik kon. Het was geweldig geweest om het team de zesde plaats te geven, maar we hebben het weggegooid met de strategie."

Het was overigens wel de winnende strategie, want ook Max Verstappen deed maar een stop.

Vettel in zijn laatste race

Ondanks de mislukte strategie kijkt Vettel met tevredenheid terug op zijn laatste F1-avontuur in Abu Dhabi. Hij merkte stiekem wel dat het zijn laatste race was en dat anderen daar rekening mee hebben gehouden. "Ik zag het vooral bij Fernando (Alonso, red.) in het begin van de race."

"Daarna ging het er hard, heel hard aan toe met de Alfa Romeo's. Zij wilden natuurlijk hun plek in de WK-stand verdedigen. Het was jammer dat ik vast zat achter Esteban Ocon eerder in de race, want ik had beter bandenmanagement. We zaten te lang vast, waardoor we te veel tijd hebben verloren."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"