Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel ziet groeimogelijkheden voor Verstappen: "Is nog afwachten hoe hij zich ontwikkelt"

Sebastian Vettel is zeer lovend over de rijkunsten van Max Verstappen, maar ziet altijd ruimte voor verbetering. Volgens de Aston Martin-rijder heeft vrijwel elke coureur wel eens een moment van twijfel over zichzelf. Bij Verstappen is dat niet of niet vaak te zien.

Zelf legt Sebastian Vettel uit dat er wel eens twijfels over hemzelf zijn, al is dat volgens de viervoudig wereldkampioen helemaal normaal. Hij legt uit dat dit zeer vaak voorkomt in de Formule 1 en dat het geaccepteerd moet zijn om het te delen met de buitenwereld. Niet iedereen lijkt er echter last van te hebben, bijvoorbeeld Max Verstappen. De Nederlander lijkt in zijn F1-carrière altijd zeer zeker te zijn van zijn zaak. Toch denkt Vettel dat de 24-jarige coureur op dit vlak, en op andere vlakken, nog wat kan leren gedurende de jaren. Aan zijn top zit Verstappen mogelijk nog niet, zo legt de Duitser uit aan onder andere RacingNews365. "Als je opgroeit, dan zie je steeds meer dingen en als je ouder bent, dan is het makkelijker om bepaalde dingen aan elkaar te linken en te begrijpen wat men bedoelt." "Wanneer je nog wat jonger bent, ik wil niet zeggen dat je dan onwetend bent, maar misschien ben je nog wat meer naïef en maakt het je allemaal wat minder uit. We zijn echter allemaal verschillend en het is nog afwachten hoe Max zich hier ontwikkelt." Het is absoluut geen kritiek van Vettel: "Op dit moment doet hij alles goed en focust hij zich waar hij zich op moet focussen. En dat doet hij erg goed."

Vettel: "Verstappen heeft nog vele jaren voor zich in de F1"

Op sommige vlakken vindt Vettel de leeftijd van een coureur zeker een voordeel. "Dan heb je de ervaring om met bepaalde situaties te dealen, maar dat hangt ook weer af van de situatie. Max heeft nog zo veel jaren voor zich en nog meerdere uitdagingen. Ik denk niet dat bijvoorbeeld één snelle ronde een uitdaging is voor hem. In ieder geval niet de grootste." "Hij heeft al laten zien dat hij dat kan, meerdere keren. Hij zal zo doorgaan, maar er zullen andere uitdagingen komen en wat twijfels over hemzelf. Dat is iets wat hij op een gegeven moment krijgt, al ken ik hem verder niet heel goed. Ik ken elke stap van zijn carrière ook niet, natuurlijk, maar toch", aldus de Aston Martin-rijder.

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
LIVE Race Formule 1 GP Bahrein