Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel ziet weinig in hogere topsnelheid Ferrari: "Mercedes en Red Bull zijn sneller"

Het is na de vrijdagsessies lastig te zeggen welk team de bovenhand heeft in Brazilië, maar Ferrari lijkt in ieder geval iets van zijn snelheid terug te hebben gevonden. Sebastian Vettel vraagt zich af of het voldoende zal zijn om de snelle auto's van Red Bull en Mercedes bij te houden.

Sebastian Vettel is na de eerste vrije trainingen gematigd positief over de staat waarin Ferrari verkeert. De viervoudig kampioen ziet dat de Scuderia nog werk aan de winkel heeft, wil het zich de rest van het weekend in de strijd met Mercedes en Red Bull kunnen mengen. Voor de camera's van Sky Sports Italia biecht Vettel op dat hij niet weet waartoe Ferrari dit weekend in staat zal zijn. "Ik denk niet dat de race eenvoudig zal worden voor ons, zoals het er nu op lijkt is de concurrentie sneller dan wij zijn", aldus de Duitse coureur. Uit de analyse blijkt dat Ferrari over één ronde de snelheid wel heeft dankzij het extra vermogen, maar tijdens de long runs heeft het moeite het tempo van Mercedes en Red Bull aan te houden. Vettel is wel van mening dat de Scuderia voldoende basis heeft om op verder te kunnen bouwen. "Ik denk dat het voor het team een prima dag was, we hebben begrepen wat we moeten doen om de auto te verbeteren en dat zal de rest van het weekend goed van pas komen. Natuurlijk kunnen we nog wat details aanpassen, hopelijk kunnen we dan vooraan meestrijden."

Optimaal voorbereid beginnen aan de Grand Prix van Brazilië? Luister dan naar de nieuwste RacingNews365-podcast, waarin Jeroen van Inkel samen met Tim Coronel en Tom Coronel vooruitblikken op de GP in Sao Paulo.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi