Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel: 'Zo is winnen extra lekker!'

Sebastian Vettel won in Bahrein zijn tweede Grand Prix van 2018. Die kwam hem niet aanwaaien, al zag het daar wel lange tijd naar uit.

"Tien ronden voor het eind werd me gevraagd hoe het ging, waarop ik antwoordde dat ik alles onder controle had. Dat was een leugentje. Ik had niks onder controle" , zo vat Sebastian Vettel na de race de spannende slotfase samen. Valtteri Bottas kwam razendsnel dichterbij aan de Duitser, voor wie de race net kort genoeg duurde om zijn leidende positie met succes te verdedigen. "Valtteri mocht aan het eind van het rechte stuk met nog één ronde te gaan even snuffelen aan de leiding, maar uiteindelijk kwam hij toch tekort. En om zó te winnen, is wel extra lekker" , aldus Vettel, die eigenlijk op een tweestopper stond.

"Het was inderdaad de bedoeling dat we twee stops maakten, maar toen we doorhadden dat Mercedes er één zou maken, moesten we gokken. Het gat was groot, maar zij hoefden niet meer te stoppen en ik wel." "Een tweestopper had een zekere derde plaats opgeleverd. Het aanpassen van de strategie was de enige mogelijkheid om zicht te houden op de overwinning. Gelukkig pakte die gok goed uit." De laatste woorden van Sebastian Vettel gingen uit naar het crewlid dat bij de pitstop van teamgenoot Kimi Raikkonen werd aangereden: "Ik ga ervan uit dat hij goed is opgevangen door het team en het medisch personeel, maar ik wens hem natuurlijk het allerbeste toe."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"