Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Viaplay bereikt unieke mijlpaal in Nederland

Viaplay heeft haar resultaten voor het derde kwartaal gedeeld met de wereld. De streamingdienst heeft in Nederland een mijlpaal bereikt.

Start sprintrace Austria GP 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images
Sinds maart van dit jaar is Viaplay aanwezig op de Nederlandse markt. De streamingdienst heeft een groot aanbod aan series en films, maar is ook gericht op live sport. Zo heeft het in Nederland de uitzendrechten in handen voor onder meer de Formule 1 en de Premier League.

Het bedrijf zit in de lift. Inmiddels heeft de streamingdienst 6.4 miljoen betalende abonnees en dat is een stijging van 78% ten opzichte van een jaar geleden. CEO Anders Jensen deelt vol trots enkele belangrijke mijlpalen. Zo is in Nederland de grens van een miljoen abonnees doorbroken, net als in Polen het geval is. Daarbij wijst het bedrijf naar de toevoeging van de Premier League, die sinds augustus inbegrepen zit bij Viaplay.

Viaplay breidt uit

Het relatief jonge bedrijf verwacht in 2024 winst te gaan draaien, een jaar eerder dan eerst was geprojecteerd. Dit wijt men aan de sneller dan verwachte toegenomen verkoop van abonnementen en de investeringen in Nederland, Polen en het Verenigd Koninkrijk. In het laatstgenoemde gebied zal men vanaf 1 november actief zijn.

In de nabije toekomst zal Viaplay zich nog verder uitbreiden, namelijk naar de Verenigde Staten, Canada, Oostenrijk en Zwitserland, waardoor het eind volgend jaar als het goed is in 21 landen wereldwijd actief zal zijn.

Ook interessant:

Briljante Verstappen boezemt concurrentie angst in

Wat betekenen de voorbije weken? Staan we aan de vooravond van een dominant Verstappen-tijdperk? Jij gaf jouw mening daarover al, nu ons podcastpanel nog. Take it away Ruud, Tom en Joris!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

139 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct