Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Video: Bizarre finish van Formule E-race in Mexico

De ePrix op het circuit van Mexico-Stad kende een krankzinnig einde. Lucas di Grassi greep letterlijk in de laatste meters de winst na een zenuwslopend duel. Bekijk hier de beelden.

Audi-coureur Di Grassi duelleerde in de slotfase met raceleider Pascal Wehrlein van Mahindra, die de race van pole gestart was. In de laatste ronde plaatste de Braziliaan een goede aanval op de Duitser. Wehrlein sneed als reactie een stuk van de baan af om zijn leiding te behouden.

Di Grassi liet zich echter niet kennen, bleef op de staart van Wehrlein en wist hem na de laatste bocht vlak voor de eindstreep alsnog te passeren, met dank aan een lege accu in de Mahindra. Even later werd Wehrlein bestraft met een tijdstraf van vijf seconden voor het afsnijden, waardoor hij als zesde in de eindstand belandde. Antonio Felix da Costa (BMW) en Edoardo Mortara (Venturi) werden tweede en derde.

1096912328900120578

WHAT JUST HAPPENED!? 😱 @LucasdiGrassi wins the 2019 CBMM Niobium #MexicoCityEPrix #ABBFormulaE pic.twitter.com/oGgXHlb3pS — ABB Formula E (@FIAFormulaE) February 16, 2019

De race werd eerder stilgelegd door een crash tussen Nelson Piquet en regerend kampioen Jean-Eric Vergne. De Jaguar van de Braziliaan werd gelanceerd over de Techeetah, waarop de rode vlag voor halfuur werd uitgehangen om de troep op te ruimen.

Viaplay
x
LIVE Eerste vrije training Formule 1 GP China 2024