Video: De dramatische openingsfase van de GP Italië in 2000

31 aug. 2017 07:15 Rik Alkema 0 reacties
De Grand Prix van Italië was in het jaar 2000 in meerdere opzichten een bijzondere en dramatische race. Naderhand werd er voornamelijk gepraat over de openingsronde, die kan worden gerekend tot een van de meest chaotische openingsrondes ooit.

Meeste chaotische start ooit resulteert in drama

De wedstrijd ging van start onder een strakblauwe hemel en een temperatuur van 25 graden Celsius. Niks aan de hand, zou je denken, maar niets bleek minder waar. 

In de eerste bocht ging het mis met Mika Salo en Eddie Irvine, die elkaar raakte en rechtdoor schoten. Dat was echter nog niets vergeleken met de chaos die volgde. 

Net voor de tweede chicane ging het namelijk gruwelijk mis, toen eerst Heinz-Harald Frentzen met Rubens Barrichello in aanraking kwam. Daardoor veranderde het circuit in een bowlingbaan, waarbij Jarno Trulli en David Coulthard van de baan werden gekegeld. Achter het viertal vloog ook nog Pedro de la Rosa door de lucht, na een touché met Johnny Herbert.

De mega crash had voor Marshall Paolo Gislimberti echter dramatische gevolgen. De Italiaan werd getroffen door een rondvliegend wiel en overleed uiteindelijk aan zijn verwondingen.

Toen de Safety Car, die volgde op de mega-crash, weer van de baan verdween ging de chaos nog door. Jenson Button had niet in de gaten dat leider Michael Schumacher afremde en moest door het gras om zijn voorgangers te ontwijken. Daarbij maakte hij contact met de muur en beschadigde hij zijn auto, waardoor hij er in Parabolica nogmaal hard afging. Daarmee was de chaos tijdens de openingsfase compleet.

Bekijk hieronder een kleine samenvatting van een van de meest chaotische openingsfases van de GP Italië ooit.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen