Video: De 'Multi-21-affaire' tijdens de GP Maleisië 2013

25 sep. 2017 18:00 Rik Alkema 0 reacties
De overwinning die Sebastian Vettel boekte tijdens de Grand Prix van Maleisië in 2013 is achteraf gezien zeker niet één van zijn mooiste. Door zijn teamgenoot Mark Webber in de luren te leggen pakte Vettel, tegen de afspraak in, de overwinning. Tot woede van Webber, die zijn teamgenoot openlijk afviel.

Sebastian Vettel behaald overwinning met zure nasmaak

De 'Multi-21-affaire' gaat de boeken in als de 1-2 finish van Red Bull met een uiterst zure nasmaak. Het team controleerde de gehele wedstrijd en Mark Webber leek rustig op de zege af te stevenen.

Het team vertelde Webber daarom om zijn motor in een wat rustigere stand te zetten, om hem te sparen. Hierdoor verloor Webber tijd op teamgenoot Vettel, maar met de gemaakte afspraken zou alles wel goed komen dacht Webber.

Totdat Vettel tegen de afspraken in de aanval zocht. Een intens gevecht volgde, op het scherpst van de snede. Uiteindelijk kwam Vettel als overwinnaar uit de bus, tot grote woede van Webber. Tijdens de race stak Webber zelfs zijn middelvinger uit de cockpit, om zijn onvrede te uiten.

Bekijk hieronder de 'Multi-21-affaire', met als eerste het intense gevecht tussen Webber en Vettel en daarna de middelvinger van Webber en zijn reactie na afloop.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen