Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Video: Mercedes verklaart schade F1-bolide Hamilton in GP Australië

Mercedes denkt te weten dat Lewis Hamilton zijn kansen op de overwinning mogelijk verspeelde op één van de kerbstones van het Melbourne Grand Prix Circuit. Hamilton reed schade bij het linker achterwiel, hetgeen de balans en de aerodynamica verstoorde.

Eenmaal terug in Groot Brittannië geeft Mercedes in een video-debrief antwoord op vragen van fans. Een van de vragen luidt wanneer en hoe het team de schade aan de W10 van Lewis Hamilton ontdekte en hoe groot het verlies in tijd ervan was.

"Het was na de race dat we schade ontdekte in wat wij de 'tyre seal area' noemen. Het is een aerodynamisch gevoelig gebied, met grote gevolgen voor de downforce en balans van de auto als daar iets afbreekt. We denken nu dat we de schade hebben opgelopen toen Lewis Hamilton over een kerbstones reed", aldus strategisch kopstuk James Vowles. Vowles denkt dat de schade Hamilton behoorlijk wat tijd heeft gekost: "Hamilton moest al zuinig omspringen met de banden, omdat hij een hele lange tweede stint reed na de vroege eerste pitstop. Een instabielere achterkant van de auto, veroorzaakt door de schade, maakte die uitdaging alleen maar groter, en we zijn dan ook van mening dat Lewis de auto op fantastische wijze in tweede positie over de streep wist te brengen."

m8YMpmnCwQw

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden