© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Vierde startpositie Verstappen, pole voor Hamilton in Australië

16 mrt. 08:03 Ruud Dimmers 0 reacties
Mercedes toonde haar spierballen tijdens de kwalificatie voor de Australische Grand Prix. Het team declasseerde de concurrentie tijdens de eerste kwalificatie van 2019. Max Verstappen start morgen als vierde.

Bij de eerste inleidende beschietingen in Q1 waren het de beide Mercedessen van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas die op de soft-band het snelst waren. De Duitse renstal hield direct flink huis en Max Verstappen gaf liefst acht tienden toe op de derde positie na zijn eerste run.

In de slotseconden van het eerste deel van de kwalificatie veranderde de top tien nog compleet. Charles Leclerc werd door Ferrari naar buiten gestuurd op een setje van de soft-band en troefde Hamilton nipt af. Het veld achter de top drie zat ongekend dicht bij elkaar, met de nummers vier tot en met achttien binnen zes tienden van een seconde.

Pierre Gasly was het grootste slachtoffer in het eerste deel van de kwalificatie. De Fransman kwam niet verder dan de zeventiende positie. Robert Kubica liet een povere indruk achter tijdens zijn comeback, met diverse foutjes en een touche met de muur. Op grote achterstand werd hij laatste. Afvallers in Q1: Stroll, Gasly, Sainz, Russell en Kubica.

In het tweede deel van de kwalificatie kon niemand zich meer verstoppen. Alle rijders kwamen in actie op de soft-compound, waarbij het gevecht tussen Mercedes en Ferrari verder ging. Het was Valtteri Bottas die met een 1.21,2 los was van de rest van het veld, aangevoerd door Verstappen die bijna een halve seconde toe gaf.

Lewis Hamilton noteerde in de slotseconden van Q2 een 1.21,0 en sloot daarmee het tweede deel als snelste af, voor Bottas en Verstappen. Teleurstelling was er voor Renault met een elfde positie van Hulkenberg en een twaalfde voor Ricciardo.

Afvallers in Q2: Hulkenberg, Ricciardo, Albon en Giovinazzi.

De strijd om de pole werd beslist in Q3, het derde en laatste deel van de kwalificatie. Bottas dook als eerste de 1.20 in met een 1.20,5 en was daarmee een halve seconde los van de rest van het veld. De Ferrari's en Verstappen konden geen vuist maken in hun eerste run, waarin de Nederlander de vijfde tijd noteerde op een volle seconde.

Hamilton zette orde op zaken door met een 1.20,4 de pole te pakken en bleef Bottas nipt voor. De Ferrari's wisten zich niet te verbeteren, maar Verstappen pakte de vierde positie in de slotseconden af van Leclerc.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen