Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vierde tijd Max Verstappen in tweede training GP België

Kimi Raikkonen heeft de tweede vrije training voor de Grand Prix van België als snelste afgerond. De Fin bleef Mercedes-coureurs Hamilton en Bottas voor. Max Verstappen vond zichzelf terug op de vierde positie.

De tweede vrije training werd afgetrapt door Ferrari, waarbij Raikkonen op de soft compound naar een 1.44,4 ging, ruim voor teamgenoot Vettel die de mediums gemonteerd had. Voor de Nederlandse fans was het een kwestie van geduld hebben voordat Max Verstappen zichzelf op de baan liet zien.

Lewis Hamilton imponeerde door de op de medium band naar de snelste tijd te gaan, gevolgd door de beide Ferrari's. Max Verstappen moest veel terrein toegeven en stond op één seconde achterstand op de vijfde plaats na een half uur. Zijn tijd op dat moment was acht tienden langzamer dan de snelste ronde van de Nederlander in de ochtend.

Met nog een klein uur te gaan kozen de toppers voor het eerst voor de supersoft band. Raikkonen vloog naar een 1.43,3 en bleef daarbij de beide Mercedessen voor. De vierde plaats was er voor Max Verstappen, die verrassend het snelste was in de laatste sector. Red Bull experimenteerde met een andere achtervleugel om het tijdverlies op de rechte stukken te compenseren. Het gat naar Raikkonen bedroeg desondanks nog zeven tienden. Ricciardo klokte de zesde tijd op bijna negen tienden achterstand. In het tweede deel van de trainingen begonnen de F1-teams aan hun long runs. Verstappen en Hamilton reden op de supersofts tijden in de 1.48 hoog. Raikkonen en Bottas kozen voor een langere run op de softs. Vettel was het snelste op zijn supersofts en toonde het potentieel van Ferrari op Spa-Francorchamps. Positieve uitschieters deze training vormden de het Sauber-duo Ericsson en Leclerc die als negende en tiende de sessie afsloten.Voor thuisrijder Stoffel Vandoorne, die mogelijk zijn laatste Grand Prix rijdt, was het een training om snel te vergeten. De Belg eindigde de sessie als twintigste en laatste.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'