Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vierde tijd voor Max Verstappen in eerste training, Mercedes het snelst

Max Verstappen heeft in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Spanje de vierde tijd genoteerd. Daarmee was hij langzamer dan beide Mercedessen en Sebastian Vettel. Valtteri Bottas klokte de snelste tijd, terwijl Daniel Ricciardo crashte.

Terwijl Max Verstappen rustig zijn tijd afwacht, is het Kimi Raikkonen die in de Ferrari vroeg in de training de snelste rondetijd laat noteren. Dat doet hij op de softs. De McLaren-coureurs sluiten in de flink geüpdatete bolides aan op de plaatsen twee in drie. Als Max Verstappen na een klein halfuur voor het eerst naar buiten rijdt, noteert hij de achtste tijd. In diezelfde run verbetert hij zich in acht ronden op de softs naar de zesde tijd. Teamgenoot Daniel Ricciardo verpest zijn training door in bocht vier rechtdoor te gaan en zijn RB14 in de bandenstapels te parkeren. Het zorgt voor een lange onderbreking van de sessie. Inmiddels hebben de Mercedessen vooraan het veld iedereen naar het tweede plan verwezen.

Overigens is Ricciardo zeker niet de enige die naast de baan komt te staan. Zeker de helft van de rijders zoekt op enige moment het grind of de uitloopstroken op. Nico Hülkenberg verklaart dat door een gebrek aan grip van de banden, 'net zoals in de wintertests'. Naast Ricciardo is Lance Stroll de enige die niet op eigen kracht uit de grindbak komt. Als de sessie wordt hervat zijn het de Ferrari's die op de supersofts de tweede 'rij' voor zich opeisen. Op een compound zachter geven Vettel en Raikkonen alsnog wel een seconde toe op Valtteri Bottas. Max Verstappen besteedt zijn tijd in het tweede deel van de training aan een racesimulatie op de mediums. Daarop verbetert hij zich naar de vierde tijd, achter het Mercedes-duo en Sebastian Vettel. Robert Kubica blijft in de Williams vaste rijder Lance Stroll met 1.3 seconde voor. Daarmee kan ook de Pool niet verhinderen dat Williams als team stijf laatste staat.

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"