Vietnam kondigt Formule 1 Grand Prix volgende week aan

01 nov. 2018 13:00 René Oudman 0 reacties
Het leek al in kannen en kruiken en dat schijnt ook daadwerkelijk het geval te zijn: de Grand Prix van Vietnam verschijnt vanaf het seizoen 2020 op de Formule 1-kalender. Lokale regeringsfunctionarissen van de Vietnamese hoofdstad Hanoi hebben donderdag hun mond voorbij gepraat.

In een brief die werd verstuurd door de Hanoi People's Committee valt te lezen dat er volgende week een officiële aankondiging volgt. "De stad Hanoi is erin geslaagd om het recht om een Formule 1-race te organiseren, te bemachtigen."

Het circuit en de datum waarop de race zal moeten worden gehouden, of in ieder geval een indicatie van dat laatste feit, wordt volgende week gepresenteerd. Naar alle waarschijnlijkheid zal Formule 1-supremo Chase Carey afreizen naar Vietnam om op de plaats zelf de plannen te onthullen.

Hoe het circuit er precies uit zal zien is nog niet bekend, de verwachting is dat het een stratencircuit zal worden dat dwars door de hoofdstad Hanoi heen loopt. Nog nooit eerder in de geschiedenis van de Formule 1 werd er een wedstrijd in Vietnam gehouden, tevens waren er nog nimmer Vietnamese coureurs op de grid te bewonderen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen