Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vietnam kondigt Formule 1 Grand Prix volgende week aan

Het leek al in kannen en kruiken en dat schijnt ook daadwerkelijk het geval te zijn: de Grand Prix van Vietnam verschijnt vanaf het seizoen 2020 op de Formule 1-kalender. Lokale regeringsfunctionarissen van de Vietnamese hoofdstad Hanoi hebben donderdag hun mond voorbij gepraat.

In een brief die werd verstuurd door de Hanoi People's Committee valt te lezen dat er volgende week een officiële aankondiging volgt. "De stad Hanoi is erin geslaagd om het recht om een Formule 1-race te organiseren, te bemachtigen."

Het circuit en de datum waarop de race zal moeten worden gehouden, of in ieder geval een indicatie van dat laatste feit, wordt volgende week gepresenteerd. Naar alle waarschijnlijkheid zal Formule 1-supremo Chase Carey afreizen naar Vietnam om op de plaats zelf de plannen te onthullen. Hoe het circuit er precies uit zal zien is nog niet bekend, de verwachting is dat het een stratencircuit zal worden dat dwars door de hoofdstad Hanoi heen loopt. Nog nooit eerder in de geschiedenis van de Formule 1 werd er een wedstrijd in Vietnam gehouden, tevens waren er nog nimmer Vietnamese coureurs op de grid te bewonderen.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"