Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vijay Mallya stapt op als directeur van Force India

Vijay Mallya heeft zijn taken als directeur van Force India per direct neergelegd. De Indiër kampt met grote juridische problemen en doet binnen Force India een stapje terug.

Hoewel Mallya dus aftreedt als directeur van Force India, blijft hij nog wel actief als teambaas van de renstal die hij met de inboedel van Spyker F1 in 2008 oprichtte. De taken die horen bij de functie van directeur draagt hij over aan zijn zoon Siddarth. In gesprek met Autosport.com ligt Mallya zijn keuze toe: "Ik blijf teambaas van Force India, maar ik ben niet langer de directeur. Niemand heeft mij verplicht om af te treden, ik heb zelf besloten dat het beter is als mijn zoon bepaalde taken van me overneemt." "Er is een aantal juridische zaken waar ik me over moet buigen en ik wil niet dat het team daar last van heeft."

Mallya wordt verdacht van samenzwering en fraude en werd daarom vorig jaar in het Verenigd Koninkrijk gearresteerd. Aan het verzoek van India om de zakenman aan zijn thuisland uit te leveren, is door de Engelse autoriteiten nooit gehoor gegeven. Over de hardnekkige geruchten dat Force India vanwege financiële problemen in de verkoop staat, zegt Mallya dat dat soort verhalen van alle tijden zijn: "Mensen blijven maar praten over de financiële situatie van Force India. Maar we lopen niet rond met een bordje 'te koop'. We richten ons enkel op het beter maken van onze auto en het vinden van sponsoren. Dat is onze prioriteit."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'