© Force India F1 Team

Nieuwsoverzicht

Vijay Mallya stapt op als directeur van Force India

31 mei 2018 13:05 Jan van der Burgt 0 reacties
Vijay Mallya heeft zijn taken als directeur van Force India per direct neergelegd. De Indiër kampt met grote juridische problemen en doet binnen Force India een stapje terug.

Mallya draagt taken over aan zijn zoon

Hoewel Mallya dus aftreedt als directeur van Force India, blijft hij nog wel actief als teambaas van de renstal die hij met de inboedel van Spyker F1 in 2008 oprichtte. De taken die horen bij de functie van directeur draagt hij over aan zijn zoon Siddarth.

In gesprek met Autosport.com ligt Mallya zijn keuze toe: "Ik blijf teambaas van Force India, maar ik ben niet langer de directeur. Niemand heeft mij verplicht om af te treden, ik heb zelf besloten dat het beter is als mijn zoon bepaalde taken van me overneemt."

"Er is een aantal juridische zaken waar ik me over moet buigen en ik wil niet dat het team daar last van heeft."

Mallya wordt verdacht van samenzwering en fraude en werd daarom vorig jaar in het Verenigd Koninkrijk gearresteerd. Aan het verzoek van India om de zakenman aan zijn thuisland uit te leveren, is door de Engelse autoriteiten nooit gehoor gegeven.

Over de hardnekkige geruchten dat Force India vanwege financiële problemen in de verkoop staat, zegt Mallya dat dat soort verhalen van alle tijden zijn:

"Mensen blijven maar praten over de financiële situatie van Force India. Maar we lopen niet rond met een bordje 'te koop'. We richten ons enkel op het beter maken van onze auto en het vinden van sponsoren. Dat is onze prioriteit."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen