Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vijf bijzondere Max Verstappen-momenten in 2019

Max Verstappen gaf zijn fans en de Formule an sich al heel wat om voor te juichen in 2019. Na twaalf van de 21 races is iedereen het erover eens dat hij in absolute topvorm verkeert. De Red Bull-coureur toonde meermaals aan dat hij dé man voor de toekomst is. RacingNews365 zet vijf van die bijzondere momenten op een rijtje.

Verstappen brengt Honda voor het eerst sinds 2008 terug op het podium

Red Bull begon in Australië met een nieuwe line-up aan het seizoen. Daniel Ricciardo maakte plaats voor Pierre Gasly, terwijl de Renault-motor werd vervangen door de paardenkrachten van Honda. Op het Melbourne Grand Prix Circuit kende de nieuwe formatie een veelbelovende start met direct een podiumplaats voor Max Verstappen en dus ook voor Honda. Het was de eerste podiumplaats voor Honda sinds de Britse Grand Prix in 2008. Verstappen weet daarmee de Japanners zelfs tot tranen te roeren. Het zou een voorbode zijn voor nog veel meer hoogtepunten in 2019.

Goud!

Na die eerste podiumplaats duurt het even voordat we Max Verstappen weer op het podium zien. In Spanje wordt de Red Bull-coureur derde en in Monaco wordt hij door een tijdstraf niet tweede, maar vierde. Vanaf de Grand Prix van Oostenrijk kan het echter niet op voor de Nederlander. Op een circuit waar vermogen toch best belangrijk wordt geacht, rijdt de Nederlander doodleuk iedereen voorbij op weg naar de leiding én de zege. Ja, Mercedes moest de motoren terugschroeven door koelingsproblemen, maar in de races erna liet Verstappen zich telkens sterk van voren zien en nooit ver achter de Mercedessen. De race gaat tevens de boeken in als de race waarvan de uitslag lange tijd onzeker was. Max Verstappen zou de leiding op een te agressieve manier van Leclerc hebben overgenomen, maar de wedstrijdleiding oordeelde na ruim drie uur(!) anders.

Regenmeester Verstappen slaat weer toe

Eén zwaluw maakt doorgaans nog geen zomer, toch? De door Helmut Marko beloofde vijf overwinningen lijken na de Grand Prix van Oostenrijk nog altijd ver weg, maar met twee overwinningen in de pocket lijkt alles weer mogelijk. Verstappen toont wederom aan waarom hij als een geweldig regenrijder te boek staat door in wisselende omstandigheden op de Hockenheimring alles en iedereen op een hoop te rijden, met name in de slotfase van de race. Verstappen houdt het hoofd koel, daar waar grote namen als Lewis Hamilton, Charles Leclerc en Valtteri Bottas opzichtig de fout in gaan. Sindsdien buitelt iedereen over elkaar heen in de discussie of hij nu beter is dan Hamilton of niet, die conclusie valt niet zelden in het voordeel van de Nederlander uit.

Eindelijk!

Dat Max Verstappen kon winnen in de Formule wisten we al sinds 2016. Gevoelsmatig was het destijds een kwestie van tijd voordat Verstappen ook zijn eerste poleposition zou pakken, maar alsnog ging daar nog drie jaar overheen. Op de Hungaroring was het eindelijk zo ver. Dankzij een fabelachtige ronde waren hij, Red Bull én Honda alles en iedereen te snel af. De overwinning moest hij laten aan Lewis Hamilton, maar de poleposition smaakte vast niet minder zoet.

Spektakel ten top!

Het laatste hoogtepunt van Max Verstappen komt uit een race waarin hij 'slechts' vijfde werd en waarin hij de hoofdrol bovendien moest delen met generatiegenoot Charles Leclerc. Tezamen toonden ze op Silverstone aan dat zij twee van de belangrijkste namen voor de toekomst zijn. Twee weken na een fel gevecht op de Red Bull Ring gaan de twee jongelingen nóg een stapje verder. Ronden na ronden vechten ze een verbeten duel uit, waarin Verstappen zijn gretigheid tentoonspreidt en Leclerc laat zien een heel aardig potje te kunnen verdedigen. Iedereen is het er na afloop over eens: Dit is wat we willen zien in de Formule 1!

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje