© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Vijf circuits die een terugkeer op de Formule 1-kalender verdienen

Met 21 races in 2018 is de Formule 1-kalender goed gevuld. Toch zouden wij graag een aantal circuits zien terugkeren op de Formule 1-kalender, gewoon omdat we ze missen. We zetten ze voor je op een rij.

© Red Bull Contentpool

Sepang International Circuit

De het afscheidsfeestje van de laatste Grand Prix van Maleisië is nog maar net afgelopen, maar wat ons betreft keert het evenement onmiddellijk weer terug op de Formule 1-kalender. Nee, niet alleen omdat Red Bull er de afgelopen jaren zo goed ging, maar ook omdat de races bijna altijd spannend waren. En was het dat een keer onverhoopt niet, dan gaf een flinke regenbui de race als nog een dramatische wending.

Naam: Sepang International Circuit
Lengte: 5.543 meter
Eerste race: 1999
Laatste race: 2017

© Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool

Imola

Nee, niet alle herinneringen aan het Autodromo Enzo e Dino Ferrari zijn positief, maar mooi was het circuit waar in 1994 Ayrton Senna het leven liet wel. Net als bijvoorbeeld Spa-Francorchamps volgt het asfalt van Imola de glooiingen van het prachtige landschap. Wie herinnert zich niet de verbeten duels tussen Michael Schumacher en Fernando Alonso halverwege het vorige decennium?

Naam: Autodromo Enzo e Dino Ferrari
Lengte: 4.904 meter
Eerste (officiële) race: 1980
Laatste race: 2006

© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nürburgring

We hebben het nog niet eens per se over die waanzinnige piste van 22 kilometer (hoe vet zou dat zijn?), maar over de omloop waar de laatste Formule 1-Grand Prix' werden verreden. De races waren er zelden saai en het circuit ligt voor ons Nederlanders bovendien lekker dichtbij. Desnoods wisselen ze hem weer volgens de vertrouwde constructie af met Hockenheim.

Naam: Nürburgring
Lengte: 5.148 meter
Eerste race: 1984
Laatste race: 2013

© Red Bull Contentpool

Zandvoort

De Formule 1 terug op Nederlandse bodem. Het is een item waar veel over wordt gesproken en een droom die steeds minder bedrog lijkt te kunnen worden. Hoewel Assen voorop lijkt te lopen, is Zandvoort van oudsher toch het 'thuis' van de Formule 1 in Nederland. Wat leverde het toch prachtige plaatjes op als de zware bolides van toen op volle snelheid door de duinen vlogen.

Naam: Circuit Zandvoort
Lengte: 4.307 meter
Eerste race: 1952
Laatste race: 1985

© Getty Images/Red Bull Content Pool

Istanbul Park

We hielden het zelf niet voor mogelijk, maar met Instanbul Park zitten we al op twee Hermann Tilke-circuits in dit lijstje van vijf. De ambiance was er misschien niet top, maar het circuit zorgde voor close racing en dus boeiende races. En die vierdubbele volgas-linkerbocht, wow! 

Naam: Istanbul park
Lengte: 5.334 meter
Eerste race: 2005
Laatste race: 2011

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen