© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Vijf dingen die ons opvielen bij de Formule 1 GP van Canada 2018

11 jun. 2018 16:25 Jan van der Burgt 0 reacties
Waar de Grand Prix van Canada vaak voor spectaculaire races zorgt, was de editie van 2018 wel erg tam. Ingehaald werd er nauwelijks en zeker aan de kop van het veld was het geen moment spannend. Jammer! Toch vielen er ons nog genoeg zaken op.

Max Verstappen is veerkrachtig

"Ook Max Verstappen moet toch op een gegeven moment aan zichzelf gaan twijfelen?" "Het kan toch niet werkelijk zo zijn dat al die kritiek Max Verstappen niets doet?" 

Het zijn vragen die in de aanloop naar de Grand Prix herhaaldelijk werden gesteld, maar waarop Max Verstappen het enige echte antwoord kon geven. Niet door woorden, maar door op de baan te doen waar hij zo goed in is, namelijk hard rijden. Verstappen reed een foutloos weekend en bekroonde dat met een derde plaats. Daarmee zet hij de criticasters voorlopig weer even in de hoek.

Hypersofts voegen niets toe aan de Formule 1

Tot nu toe niet in ieder geval. Het is leuk dat er in de kwalificatie even heel hard gereden kan worden op de hypersofts, maar in de race spelen ze geen enkele rol van betekenis. De teams laten de banden zoveel mogelijk links liggen. De banden zorgen bovendien ook niet voor dat enorme snelheidsverschil, waardoor inhalen makkelijker zou moeten worden. In Monaco was dat al zo, maar daar hoopten iedereen nog dat dit in Canada anders zou zijn. Niet dus.

Lance Stroll is Formule 1-onwaardig

Lance Stroll was gedurende de Canadese Grand Prix de eerste én de laatste rijder die zijn Williams tegen de muur aan zette in twee verschillende incidenten. Claire Williams mag roepen dat Stroll een grootse toekomst tegemoet gaat in de Formule 1, maar een blinde kan zien dat hij er niets te zoeken heeft. Het gezegde luidt dat niet alles voor geld te koop is, maar blijkbaar toch wel heel veel. Het is echter de vraag hoe lang Stroll's puinhopen goedgepraat blijven worden door de zak geld die hij meeneemt naar Williams.

© Mercedes AMG F1

Coureurs hebben genoeg van saaie Formule 1

Lewis Hamilton vond er in Monaco al niet veel aan, maar ook in Canada genoot hij geen moment van zijn race. De wereldkampioen baalt verschrikkelijk van de saaie race die de fans te zien hebben gekregen. Er werd niet meer dan elf keer ingehaald op een circuit dat zich normaal gesproken prima leent voor inhaalacties. "Het gaat helemaal de verkeerde kant op met de Formule 1", verzucht Hamilton.

Red Bull slaat tactisch de plank mis

Red Bull was van de toppers het enige team dat de race op hypersofts begon. Daarop konden Max Verstappen en Daniel Ricciardo het tempo van bijvoorbeeld Valtteri Bottas op de ultrasofts niet volgen. Later in de race lukte dat op de hardere supersofts wel. Toen iedereen op hetzelfde rubber stond, werd Red Bull sneller en sneller en konden Max Verstappen en Daniel Ricciardo beiden een gooi doen naar de snelste raceronde. Het mocht niks meer baten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen