Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Vijf dingen die ons opvielen bij de Formule 1 GP van Canada 2018

Waar de Grand Prix van Canada vaak voor spectaculaire races zorgt, was de editie van 2018 wel erg tam. Ingehaald werd er nauwelijks en zeker aan de kop van het veld was het geen moment spannend. Jammer! Toch vielen er ons nog genoeg zaken op.

Max Verstappen is veerkrachtig

"Ook Max Verstappen moet toch op een gegeven moment aan zichzelf gaan twijfelen?" "Het kan toch niet werkelijk zo zijn dat al die kritiek Max Verstappen niets doet?"

Het zijn vragen die in de aanloop naar de Grand Prix herhaaldelijk werden gesteld, maar waarop Max Verstappen het enige echte antwoord kon geven. Niet door woorden, maar door op de baan te doen waar hij zo goed in is, namelijk hard rijden. Verstappen reed een foutloos weekend en bekroonde dat met een derde plaats. Daarmee zet hij de criticasters voorlopig weer even in de hoek.

Hypersofts voegen niets toe aan de Formule 1

Tot nu toe niet in ieder geval. Het is leuk dat er in de kwalificatie even heel hard gereden kan worden op de hypersofts, maar in de race spelen ze geen enkele rol van betekenis. De teams laten de banden zoveel mogelijk links liggen. De banden zorgen bovendien ook niet voor dat enorme snelheidsverschil, waardoor inhalen makkelijker zou moeten worden. In Monaco was dat al zo, maar daar hoopten iedereen nog dat dit in Canada anders zou zijn. Niet dus.

Lance Stroll is Formule 1-onwaardig

Lance Stroll was gedurende de Canadese Grand Prix de eerste én de laatste rijder die zijn Williams tegen de muur aan zette in twee verschillende incidenten. Claire Williams mag roepen dat Stroll een grootse toekomst tegemoet gaat in de Formule 1, maar een blinde kan zien dat hij er niets te zoeken heeft. Het gezegde luidt dat niet alles voor geld te koop is, maar blijkbaar toch wel heel veel. Het is echter de vraag hoe lang Stroll's puinhopen goedgepraat blijven worden door de zak geld die hij meeneemt naar Williams.

Coureurs hebben genoeg van saaie Formule 1

Lewis Hamilton vond er in Monaco al niet veel aan, maar ook in Canada genoot hij geen moment van zijn race. De wereldkampioen baalt verschrikkelijk van de saaie race die de fans te zien hebben gekregen. Er werd niet meer dan elf keer ingehaald op een circuit dat zich normaal gesproken prima leent voor inhaalacties. "Het gaat helemaal de verkeerde kant op met de Formule 1", verzucht Hamilton.

Red Bull slaat tactisch de plank mis

Red Bull was van de toppers het enige team dat de race op hypersofts begon. Daarop konden Max Verstappen en Daniel Ricciardo het tempo van bijvoorbeeld Valtteri Bottas op de ultrasofts niet volgen. Later in de race lukte dat op de hardere supersofts wel. Toen iedereen op hetzelfde rubber stond, werd Red Bull sneller en sneller en konden Max Verstappen en Daniel Ricciardo beiden een gooi doen naar de snelste raceronde. Het mocht niks meer baten.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lance Stroll

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"