© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Vijf dingen die ons opvielen bij de Formule 1 GP van Spanje 2018

14 mei 2018 12:15 Jan van der Burgt 0 reacties
De Grand Prix van Spanje stond niet bepaald bol van de spanning, maar desondanks was er genoeg om over na te praten. Racingnews365 zet een vijftal zaken op een rijtje.

Max Verstappen kan het nog steeds

In een weekend waarin veel werd verwacht van Red Bull, kwam de formatie uit Milton Keynes toch nog wat tekort op Ferrari en Mercedes. Max Verstappen bleef op een schoonheidsfoutje met Lance Stroll na echter foutloos en dat betaalde zich uit. Max Verstappen behaalde zijn eerste podiumplaats van het jaar en de 150e van Red Bull.

Mercedes is 'back in busisess'

Wij delen de analyse van Mercedes-teambaas Toto Wolff dat Mercedes back in business is. Natuurlijk moet Mercedes nog maar laten zien dat het de huidige vorm vast kan houden, maar het team won in Spanje op eigen kracht. Valtteri Bottas onderstreepte met zijn tweede plaats bovendien dat Mercedes weer een team is om rekening mee te houden en misschien wel meer. Waar Mercedes opvallend goed presteerde, viel Ferrari tegen.

Romain Grosjean heeft stof tot nadenken

Het aantal spins van Romain Grosjean tijdens het Spaanse Grand Prix-weekend was niet op één hand te tellen. De Fransman maakte er een gruwelijk potje van. Dat is allemaal prima, zolang hij anderen daarin niet meeneemt, maar juist dat is precies wat er gebeurde na de start. Na de flater in Baku liet Grosjean een knap staaltje onkunde zien. Zou hij nog steeds denken ooit kans te maken op een zitje bij Ferrari?

© Sauber F1

Charles Leclerc vindt zijn draai in F1

Voor het supertalent wat velen in hem zien maakte Charles Leclerc in de wintertests en de eerste races van het seizoen net wat teveel fouten. 'Hoort bij het leerproces', werd er geopperd. Dat hij ervan geleerd heeft, bewees hij in Spanje met wéér een knappe puntenfinish. Bij Sauber is het sowieso gaaf om te zien dat het team stappen maakt en een woordje meespreekt in de ontwikkelingsrace.

Williams zakt verder en verder weg

Hij wordt door menigeen beter geacht dan de vaste rijders, maar zelfs Robert Kubica wist op vrijdag niet aan de onderste plaatsen te ontsnappen. De FW41 is een draak van een auto, een onwillig wapen voor Lance Stroll en Sergey Sirotkin. Omdat Sauber het steeds beter doet, staat Williams er steeds slechter op en zodra er gele vlaggen worden getoond, moet je rekening houden met een spin van Stroll of Sirotkin. De weg naar boven lijkt nog niet in zicht.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen