Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vijf dingen die ons opvielen tijdens GP Verenigde Staten

Wat was de Grand Prix van de Verenigde Staten toch een fraai voorbeeld van wat de Formule 1 kán zijn. De race bleef tot het einde toe spannend.

Formule 1 kan dus wél spannend zijn Natuurlijk wordt er veel geklaagd over het feit dat de drie topteams mijlenver voor staan op de rest. Het is dan ook pas écht leuk als Mercedes, Ferrari én Red Bull het in een direct gevecht met elkaar aan de stok krijgen, wat helaas zelden het geval is. Daarom werd het driemansgevecht tussen Kimi Raikkonen, Max Verstappen en Lewis Hamilton gisteren dan ook beschouwd als een ware traktatie voor het Formule 1-publiek. The Iceman still got it Pfiew! Op de valreep scoort Kimi Raikkonen toch nog even een overwinning voor Ferrari, voor het eerst sinds zijn terugkeer bij het team in 2014. Met 39 lentes is hij niet meer de jongste, sterker nog, hij is de oudste. Ondanks zijn leeftijd bleef hij geloven dat als alles een keer wél meezat, hij nog altijd kon winnen. Hij kwam, hij zag en hij overwon in Texas. Mooi voor de Fin, mooi voor Sauber, dat gewoon een kersvers Grand Prix-winnaar in huis haalt. Hoe lang is dat wel niet geleden? Max Verstappen rijdt fenomenaal Zijn podiumplaats is daar natuurlijk het beste bewijs van. De Nederlander reed even gecontroleerd als aanvallend naar de tweede plaats. Verstappen doet doorgaans niet mee voor een tweede plaats, maar de Limburger kon niet anders dan breed lachend zijn bolide verlaten. Hij heeft lekker geknokt met als hoogtepuntje het titanengevcht met Lewis Hamilton. Had iemand op voorhand een tweede plaats voor mogelijk gehouden? Wellicht niet, maar dan hebben we bij dezen weer geleerd dat je met Max Verstappen nooit iets zeker weet.

Ferrari is terug Lewis Hamilton benoemde het na afloop van de race letterlijk en zei er blij mee te zijn. Ferrari is terug! De Scuderia kan na enkel Grands Prix aanmodderen het tempo van de Duitse constructeur weer volgen. Des te knulliger overigens dat Sebastian Vettel wederom zélf zijn race verprutst door in gevecht met Daniel Ricciardo te spinnen. De lachende derde, of eerste in dit geval, heet Kimi Raikkonen, die niet alleen de eer van Ferrari redt, maar ook die van zichzelf. Benzine sparen is niet alleen heel stom, maar ook knap lastig Als we Esteban Ocon en Kevin Magnussen moeten geloven, althans. Beide verbruikten meer brandstof tijdens de race dan toegestaan en beide puntenfinishers moesten daardoor op de blaren zitten. Natuurlijk balen ze enorm, maar ze zijn sportief genoeg om de hand in eigen boezem te steken. "Dat had niet mogen gebeuren, we hadden de boel beter in de gaten moeten houden", zo luidde het commentaar.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"