Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1

Vijf doldwaze coureurs die je nooit op de baan wilt tegenkomen

Van Nikita Mazepin tot Santino Ferrucci, er zijn zat coureurs die zowel op als naast de baan de gekste capriolen uithalen en er geen al te beste reputatie op na houden. Wij hebben er vijf voor je op een rij gezet.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De coureurs in deze lijst rijden niet alleen in de lagere klassen zoals de Formule 2 en Formule 3 rond, maar hebben (in het geval van Mazepin en Ferrucci) zelfs de Formule 1 en IndyCar gehaald. Anderen rijden nog rond in het voorportaal va de Formule 1 of kunnen zelfs met een zak geld geen zitje kopen.

Nikita Mazepin

Dat Mazepin zich met de roebels van zijn vader bij Haas heeft ingekocht, weten we nu wel. Pay drivers zijn niets bijzonders in de Formule 1 en sterker nog, teams kunnen het geld vaak goed gebruiken. Onlangs kwam de Rus echter in opspraak toen hij in een filmpje op Instagram de borst van een vrouw aanraakte. Haas wilde echter niet publiekelijk hun coureur te kijk zetten en heeft het intern afgehandeld.

Maar voor die recente controverse liet de coureur zich al niet van een al te beste kan zien. Zo reed hij afgelopen seizoen in de Formule 2 zijn nummer twee bord omver, die vervolgens in de richting van winnaar Yuki Tsunoda werd gelanceerd. In 2016 verkocht Mazepin Ferrari-junior Callum Ilott in de Formule 3 een klap omdat die de Rus tijdens een snelle ronde op verse banden in de weg zou hebben gezeten. De Rus werd voor één race geschorst.

Santino Ferrucci

Voor Santino Ferrucci zijn entree maakte in de IndyCar, reed de Amerikaan in Europa rondjes in de Formule 2 en de Formule 3. Zijn reputatie liep daar al heel snel meerdere deuken op. Door eigen toedoen, dat dan weer wel. Zo crashte hij bewust met teamgenoot Arjun Maini en weigerde hij ook nog eens voor dat incident voor de stewards te verschijnen.

Diezelfde race reed de ontwikkelingsrijder van Haas ook nog eens door de pits met een hand aan het stuur en zijn telefoon in de andere. Hij werd geschorst voor vier races. Haas zette hem uiteindelijk op straat, maar desondanks versierde de coureur met een goed gevulde portemonnee een zitje in de IndyCar.

Dan Ticktum

Dat Dan Ticktum (foto boven artikel) talentvol is, lijkt een voldongen feit. Het is niet voor niets dat de Brit in zijn korte carrière al door achtereenvolgens Red Bull en Williams werd omarmd. Ticktum heeft echter ook het talent regelmatig problemen aan te trekken, niet in de laatste plaats door eigen toedoen. Zo werd het talent in de herfst van 2015 voor maar liefst een jaar geschorst omdat hij doelbewust tien auto's inhaalde tijdens een safety car om vervolgens vol op iemand in te rijden.

Dat de 21-jarige coureur niet goed tegen zijn verlies kan, lijkt een understatement. Hij beschuldigde Mick Schumacher en Prema van vals spelen toen de Duitser er in de Europese Formule 3 met de titel vandoor ging en hij stopte halverwege het Aziatische Formule 3-seizoen toen bleek dat hij geen kans meer had op de titel.

			© FIA Formula 2
	© FIA Formula 2

Mahaveer Ragunathan

Buiten de races om is er eigenlijk weinig bekend over de mysterieuze Mahaveer Raghunathan, maar op de baan heeft hij een niet al te beste reputatie opgebouwd. De coureur uit India tekende in 2019 een contract bij het Nederlandse MP Motorsport om uit te komen in het Formule 2-kampioenschap. In de voorgaande jaren had hij niet al te veel indruk gemaakt in verschillende klassen, maar dat weerhield de Nederlanders niet om hem een contract onder zijn neus te schuiven.

Al snel bleek dat je met een grote berg geld geen talent kunt kopen. Raghunathan bleek al snel verreweg de langzaamste te zijn in een veld met onder andere Sean Gelael, ook al niet een overmatig getalenteerde coureur. Hij verzamelde echter meer strafpunten dan punten en werd zelfs voor een race geschorst. In totaal verzamelde hij er zelfs 24; een record en genoeg voor een tweede schorsing.

Alessio Deledda

Dat een slechte reputatie helemaal niet in de weg hoeft te staan van een promotie bewijst Alessio Deledda wel. De Italiaan reed in 2020 nog zeer onsuccesvol voor Campos in de Formule 3, maar tekende onlangs doodleuk een contract bij Formule 2-team HWA.

In november kreeg de 26-jarige Italiaan nog de hoon van de racewereld en racefans over zich heen, toen hij video's van zichzelf postte waarin hij met hoge snelheid gevaarlijk tussen auto's door reed. Hij ontkende later dat hij dat zelf was en dat hij ze plaatsten om gevaar op de weg aandacht te geven. Nu rijdt Deledda dus in het voorportaal van de Formule 1.

4 reacties

x
Mercedes-kopstuk blijft verbaasd: "Dit heb ik in dertig jaar nog nooit meegemaakt"