Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vijf Formule 1-coureurs die moeten vrezen voor hun stoeltje in 2021

2020 wordt in vele opzichten een belangrijk jaar. De kaarten worden een jaar later namelijk opnieuw geschud, maar om zeker te zijn van deelname in 2021 moet een enkeling nog flink aan de bak.

Romain Grosjean

Van Romain Grosjean wordt al enkele jaren geroepen dat zijn tijd in de Formule 1 erop zit. Desondanks tekende de Fransman voor één jaar bij bij Haas F1, dat terwijl vrijwel iedereen ervan uit ging dat zijn stoeltje naar Nico Hulkenberg zou gaan. Grosjean laat bij vlagen zien hard te kunnen rijden, maar door met vlagen goed te zijn, help je een dwalend team als Haas F1 niet naar voren. Kevin Magnussen lijkt hem eenvoudig de baas te kunnen zijn, dus als Grosjean niet snel iets extra's kan vinden, moet hij vrezen voor zijn toekomst.

Daniil Kvyat

De Rus lijkt over meer levens te beschikken dan een kat, maar zal het niet op het spits willen drijven. Hij begon goed aan 2019, kreten als 'herboren' werden gescandeerd, maar naarmate het seizoen vorderde, ging hij fletser in de rondte. Dat werd nog eens benadrukt door het feit dat de van Red Bull Racing overgekomen Pierre Gasly hem alle hoeken van het circuit liet zien. Met het oog op 2021 kan zijn redding echter zijn dat zich binnen de Red Bull-gelederen niemand nadrukkelijk meldt als het nieuwe Formule 1-talent.

Sebastian Vettel

Een viervoudig wereldkampioen die op zijn tellen moet passen? Sebastian Vettel wist de spotlights afgelopen seizoenen vaker op hem gericht vanwege onnodige fouten dan vanwege grandioze optredens op het circuit. De vraag is hoelang hij nog kan teren op zijn successen van het begin van dit decennium. Het helpt hem niet dat Ferrari in Charles Leclerc een prima alternatieve kopman heeft gevonden. Er wordt volop gespeculeerd over een terugkeer naar Red Bull, maar ook dat team zal zien dat Vettel misschien niet meer de coureur is van tien jaar geleden.

Alexander Albon

Het gebrek aan talenten uit de poule van Red Bull werd duidelijk toen Helmut Marko noodgedwongen bij Alexander Albon aanklopte. De Brits-Thaise coureur kweet zich gedegen van zijn taken, zonder echt de sterren van de hemel te rijden. Met het grillige coureursbeleid van Red Bull kan iemand die niet 100% weet te overtuigen zijn zitje even snel verliezen als overhandigd krijgen. Als Albon het gat naar Max Verstappen niet verder weet te dichten, kan hem eenzelfde lot beschoren zijn.

Valtteri Bottas

Is Lewis Hamilton nou zo goed, of is Valtteri Bottas gewoon een stuk minder? Het is de vraag die om de Fin heen blijft hangen, zolang hij niet werkelijk de strijd aan kan gaan met de inmiddels zesvoudig wereldkampioen. Als Mercedes bovendien echt overtuigd was van het kunnen van Bottas, had men hem niet jaarlijks afgescheept met een éénjarig contract. Met alle contracten die van de toppers eind 2020 aflopen, kan Bottas weleens het kind van de rekening worden als hij eenzelfde seizoen aflevert als de afgelopen drie jaar. Kunnen Max Verstappen en Red Bull volgend jaar al een gooi doen naar de kroon van Lewis Hamilton? Die vraag komt uitgebreid aan bod in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, hieronder te beluisteren.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje