© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Vijf legendarische inhaalraces van Max Verstappen

21 okt. 2018 15:54 Jan van der Burgt 0 reacties
Max Verstappen heeft de taak om in Austin van achteren (P13) naar voren te rijden. Dat Max Verstappen zijn hand daar niet voor omdraait heeft hij in het verleden herhaaldelijk bewezen. We zetten vijf fraaie inhaalraces van de Nederlander op een rijtje.

België, 2015
In het eerste seizoen van Max Verstappen als racecoureur van Toro Rosso steelt de Nederlander de show op 'zijn' Spa-Francorchamps. Een gridstraf werpt hem na de kwalificatie terug naar de achttiende startplaats. Met een daverende inhaalrace rijdt hij op de zondag naar de achtste plaats. Het is misschien niet zozeer de eindklassering die het tot een geweldige inhaalrace maakt, maar wél zijn acties. De manoeuvre buitenom bij Felipe Nasr in Blanchimont staat iedere F1-liefhebber in het geheugen gegrift.

Brazilië, 2016
Deze race is geen traditionele inhaalrace in de zin van dat hij een slechte uitgangspositie heeft bij de start. Tijdens de kletsnatte GP besluit Max Verstappen in de slotfase van de race toch nog maar een nieuw setje full wets te gaan halen, wetende dat hij daarmee ver terugvalt. Wat volgt is een masterclass regenrijden. Van de zestiende plaats werkt hij zich in luttele ronden op naar de derde plaats. De Red Bull-coureur vindt grip waar andere coureurs daar niet in slagen. De vergelijking met de legendarische Ayrton Senna is die race niet overtrokken.

© Getty Images/Red Bull Contentpool

China, 2017
In een seizoenshelft waarin pech Max Verstappen op de hielen lijkt te zitten, vormt de Grand Prix van China een enkel lichtpuntje. Dat zou overigens niemand op voorhand zo gesteld hebben, want door motorproblemen start de Nederlander vanaf de zestiende plaats. Net als in Brazilië en half jaar eerder profiteert de jongeling optimaal van de natte omstandigheden. Met name de openingsronde is grandioos. Bij de eerste doorkomst ligt hij al zevende, om aan het eind van de race beslag te leggen op de derde plaats, nog vóór Daniel Ricciardo.

Verenigde Staten, 2017
In datzelfde jaar laat Max Verstappen op het toneel van deze avond zien dat hij de weg naar voren weet te vinden. Dankzij een nieuwe motor start de nu viervoudig GP-winnaar als zestiende. Hij rijdt zowaar naar het podium, maar wordt teruggezet vanwege een in de ogen van de wedstrijdleiding illegale inhaalactie. Hoe cru: de 'broodjes' die nu zijn neergelegd om een dergelijke inhaalactie in de toekomst te voorkomen, veroorzaakten de kapotte ophanging van Verstappen, waardoor hem nu opnieuw een inhaalrace te wachten staat.

Rusland, 2018
Recent heeft Max verstappen nog aangetoond dat hij niet vies is van een inhaalrace. Na de Grand Prix van Rusland stapte hij uit om te verklaren dat hij had genoten van zijn race, ook al is de vijfde plaats voor hem normaal gesproken niet iets om heel enthousiast van te worden. De manier waarop hij zich binnen no-time vanaf de negentiende startplaats opwerkt naar de top zes, doet de Red Bull-leiding glunderen van trots. "Max Verstappen vloog!", zo werd er na afloop geopperd. Maar als het verleden iets heeft aangetoond, dan is het wel dat een racestart vanuit schier kansloze positie Max Verstappen daadwerkelijk vleugels geeft.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen