Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vijf mogelijke teamgenoten voor Raikkonen bij Sauber

Kimi Raikkonen verkast van Ferrari naar Sauber, om de cirkel van zijn carrière rond te maken en nog twee jaar lekker te racen. Wie hij naast zich krijgt bij Sauber is vooralsnog onduidelijk. Op het lijstje staan een paar gegadigden.

Marcus Ericsson Het gaat misschien een beetje ver om Marcus Ericsson als onkruid te bestempelen, maar net als het groene plantje wil de Zweed van geen wijken weten. Hij rijdt al sinds 2015 voor Sauber en echt niet vanwege zijn onovertroffen talent. Zijn goede relaties met Sauber-eigenaar Longbow Finance hielden hem naar verluidt in de Formule 1. Gedurende het lopende seizoen gingen er geruchten dat Longbow van Sauber af wilde en met Alfa Romeo dat steeds meer in de pap te brokkelen wil hebben, wordt de positie van Ericsson wankeler. Antonio Giovinazzi De Italiaan wordt al jaren in verband gebracht met een zitje bij Sauber, maar werd herhaaldelijk in de wachtkamer gezet. Vorig jaar mocht hij al een tweetal races invallen voor Pascal Wehrlein. Hij toonde zich snel, maar schreef in de kwalificatie voor de Grand Prix van China ook een Sauber af. Als het de door Ferrari-gesteunde Giovinazzi in 2019 niet lukt dat felbegeerde stoeltje te bemachtigen, lijkt de wachtkamer tevens het eindstation voor Giovinazzi.

Stoffel Vandoorne Gold enkele jaren geleden als hét nieuwe supertalent, de nieuwe Max Verstappen zo u wilt. Hij werd na twee broodmagere jaren bij McLaren echter de laan uit gestuurd en is een vrij man. Sauber gaf eerder te kennen niet geïnteresseerd te zijn in de diensten van de Vlaming, maar dat was vóór het bekend werd dat Vandoorne beschikbaar zou komen. Vandoorne is geen koekenbakker en zou wel eens kunnen verrassen in een team dat de weg naar boven heeft ingezet, in plaats van de weg naar beneden. Esteban Ocon Het verhaal van Esteban Ocon moge duidelijk zijn. Het talent is er en weet de Fransman regelmatig te etaleren. De banden met Mercedes zijn er ook en dat weerhoudt teams ervan Ocon vast te leggen. Mocht Mercedes bereidt zijn haar beschermeling los te laten, dan is de Fransman plots een gewild man. Sauber zou dan zomaar eens een aantrekkelijke optie kunnen zijn voor Ocon en vice versa. Romain Grosjean Het is een naam die nog niet vaak met Sauber in verband is gebracht. De Fransman opereert nu nog bij Haas F1, dat op de Ferrari-ladder hoger geplaatst staat dan Sauber. Maar bij Haas F1 presteert Grosjean dit seizoen wisselvallig en op sommige maakt hij zichzelf zelfs compleet belachelijk met zijn acties. Mocht Haas F1 om die reden van Grosjean af willen, dan kan Sauber zomaar eens de reddingsboei zijn die Grosjean nodig heeft.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"