© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Vijf redenen waarom de Formule 1 GP van Nederland er moet komen

21 aug. 2018 14:57 Ruud Dimmers 1 reacties
De petitie 'F1 naar Nederland' gaat als een speer. Ruim zeventigduizend mensen hebben de petitie al ondertekend. Waarom moet die Grand Prix naar Nederland komen? Racingnews365 geeft vijf redenen!

1. Formule 1 is populairder dan ooit in NL

De Nederlandse F1-fans veroveren de hele wereld. Overal waar je kijkt zie je een zee aan oranje fans. In België, Duitsland en Oostenrijk is de voertaal al Nederlands. Moet je nagaan hoe groot de oranjegekte wordt bij een Nederlandse Grand Prix! Die oranjekoorts zal alleen maar toenemen met een Nederlandse race.

2. Nederland heeft een prachtige F1-historie

De Grand Prix van Nederland was decennialang vast prik op de Formule 1-kalender, maar helaas moeten we het al dertig jaar zonder doen. Vanaf 1950 tot en met 1985 was er bijna jaarlijks een Nederlandse GP die op grote steun van het publiek kon rekenen.

3. Formule 1 is in Nederland populairder dan in anderen landen

Sinds Liberty Media aan het roer staat van de F1 worden bijna wekelijks namen van geïnteresseerde landen genoemd. Helaas zijn het vrijwel allemaal landen zonder grote achterban. De Formule 1 heeft al genoeg races als Azerbeidzjan waar de tribunes niet vol komen en de sport niet leeft.

Laat de F1 vooral behouden blijven voor Europa en landen aandoen waar de sport echt leeft, in plaats van dat er alleen naar de dollars wordt gekeken.

4. Met Max Verstappen hebben we goud in handen

Pas 20 jaar en nu al werelds. Hoe mooi is het als 'onze' Max Verstappen voor eigen volk kan schitteren. Wat is er nu mooier dan een Nederlandse Grand Prix met een succesvolle, en kansrijke, Nederlander. Wie droomt er nu niet van het Nederlandse volkslied?

5. Niet denken, maar doen!

Hoe innovatief Nederland ook is, soms blijven we hangen in ideeën en praten we onszelf een 'Calimero-complex' aan. Alles is in huis om een F1-race te hosten in Nederland: Kennis, circuits, financiële middelen, een gigantische grote achterban, geïnteresseerde bedrijven etc. etc. Nederland is als geen ander in staat om evenementen te organiseren waarop honderdduizenden mensen afkomen in een weekend!

Niet denken, maar doen! Teken de petitie en spreek jouw steun uit voor F1naarNederland!

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen