Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

"Vijf redenen waarom Verstappen de beste Formule 1-coureur is"

Max Verstappen wist zaterdag voor het eerst in zijn carrière een poleposition voor een Formule 1-race te veroveren. Ook Nico Rosberg was aanwezig en zag hoe de kwalificatiesessie zich ontvouwde. Na afloop wist de eenmalig wereldkampioen het zeker: er is momenteel geen betere Formule 1-coureur dan Max Verstappen

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Nico Rosberg noemt na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije in zijn analyse vijf redenen waarom hij Max Verstappen vanaf heden de beste coureur vindt. Ten eerste komt het volgens de Duitser door het feit dat Verstappen een natuurtalent is van het niveau Ayrton Senna, dat slechts een enkele keer per generatie voorkomt.

Daarnaast beschikt de Nederlander volgens de ex-Mercedes-coureur over een grote lading aan zelfvertrouwen, die ervoor zorgt dat hij altijd in zichzelf gelooft en hij zich niet snel door kritiek en mindere prestaties uit het veld laat slaan.

Verder past de Red Bull-bolide volgens Rosberg perfect bij Verstappen en zijn rijstijl. Tijdens de kwalificatie leek het volgens de Duitser namelijk alsof de RB15 van de Nederlander op rails over de Hungaroring reed.

Bovendien is de combinatie tussen leeftijd en ervaring waarover de Red Bull-coureur beschikt volgens Rosberg dodelijk: "Wanneer een coureur al op 21-jarige leeftijd over vier seizoenen aan Formule 1-ervaring beschikt, is dat een gevaarlijk goede combinatie, die ervoor zorgt dat Verstappen een groot voordeel heeft ten opzichte van zijn concurrenten."

Tot slot zijn er volgens de eenmalig wereldkampioen maar weinig coureurs die net zoveel toewijding voor de autosport tonen als Verstappen: "De Nederlander is fysiek en mentaal altijd in topconditie en hij spendeert naast het circuit bijvoorbeeld veel tijd met zijn engineers en in de simulator.

Check de volledige video waarin de Duitser zijn uitgebreide uitleg geeft hieronder.

RN365 Nieuwsdossier GP Hongarije 2019

Volg hier het belangrijkste nieuws over de Hongaarse Grand Prix van 2019

7 reacties

    Breaking De tien beste F1-coureurs van 2019