Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vijf spannende duels om naar uit te kijken in de Formule 1 in 2019

Er is een hoop om naar uit te kijken in de Formule 1 in 2019. Zo wordt het interessant om te zien hoe bepaalde coureurs zich tot elkaar zullen verhouden. Racingnews365 zet vijf interessante duels om naar uit te kijken in 2019 op een rijtje.

Verstappen vs. Hamilton Aangezien niemand echt weet waar Honda volgend jaar staat, is het moeilijk om te voorspellen of Red Bull Max Verstappen een auto kan geven waarmee hij kan strijden voor de wereldtitel. Maar als hij dat kan zal Lewis Hamilton ongetwijfeld een belangrijke rivaal zijn in die titelstrijd. Aan het eind van vorig jaar moest Hamilton Verstappen bovendien al enkele keren voor zich dulden, niet zelden na een inhaalactie van de Nederlander. Toegegeven, op die momenten reed Hamilton enkel nog ter verdediging van de wereldtitel en hóéfde hij het Verstappen ook niet lastig te maken. In 2019 hopen wij op wat meer weerstand van de Brit en keiharde man-tegen-man-gevechten tussen de twee.

Vettel vs. Leclerc Sebastian Vettel is de man die dit jaar aan moet tonen dat hij tegen de druk van een titelrace bestand is. Dat terwijl er binnen de eigen gelederen een enorme drukfactor bij komt. Supertalent Charles Leclerc zal zogezegd 'de tijd krijgen om te leren', maar reken maar dat de Monegask enkele persoonlijke doelen najaagt. Het verslaan van Vettel is er daar zeker één van en niemand lijkt eraan te twijfelen dat hij op zijn minst bij de Duitser aan kan haken. Vettel, door Eddie Irvine recentelijk weggezet als 'een overschatte coureur die alleen vanaf de kop kan winnen', zal niet alleen vooruit moeten kijken naar Lewis Hamilton, maar ook opzij naar Leclerc. Ricciardo vs. Hülkenberg Daniel Ricciardo gaat dit seizoen een nieuwe avontuur aan met Renault. Menigeen twijfelt er niet aan dat de Australiër zijn nieuwe teamgenoot Nico Hülkenberg zal overklassen, maar stond 'The Hulk' niet te boek als een supertalent? De Duitser zal zich echt niet zomaar de kaas van het brood laten eten en zal erop gebrand zijn die felbegeerde eerste podiumplaats voor Renault (sinds de terugkeer als fabrieksteam in 2016) en daarmee ook voor zichzelf veilig te stellen. Dat Renault in 2019 over een ijzersterk rijdersduo beschikt staat buiten kijf, maar het wordt interessant om te zien wie de boventoon voert.

Russell vs. Norris De twee jongelingen George Russell en Lando Norris hebben veel met elkaar gemeen. Beiden zijn Brits, beiden komen over uit de Formule 2 en beiden debuteren bij een voormalig topteam uit de Formule 1. 'Voormalig', want zowel McLaren als Williams wist in 2018 de weg naar voren niet te vinden. Russell en Norris vormen bij hun respectievelijke teams dus een belangrijke schakel in de jacht op vorm- en eerherstel en allebei worden ze geflankeerd door een meer ervaren teamgenoot. Wie van de twee scoort als eerste punten? Wie van de twee eindigt uiteindelijk hoger in het klassement? Het wordt een interessante! Renault vs. Haas Beide teams vochten vorig jaar al een verbeten duel uit in de strijd om plaats vier in het constructeursklassement. Dat ging niet geheel zonder moddergegooi, wat de strijd in 2019 eigenlijk des te interessanter maakt. Twee teams, twee filosofieën. De één bouwt de auto en motor compleet zelf (Renault), de ander koopt zoveel mogelijk onderdelen en kennis in bij Ferrari (Haas F1). Wat is de winnende tactiek? Overigens sluiten we niet uit dat ook in 2019 weer meerdere middenmotors zeer dichtbij elkaar kunnen zitten en dat de tweestrijd evengoed een driestrijd of vierstrijd kan worden. Geen probleem! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"