Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vijfde plaats voor Bottas in Arctic Lapland-rally

Valtteri Bottas is het autosportseizoen 2019 begonnen met een vijfde plaats. De 29-jarige Fin, die komend jaar voor het derde achtereenvolgende seizoen zijn kunsten mag vertonen voor het Formule 1-team van Mercedes, kwam tijdens zijn rallydebuut twee minuten tekort voor de eindzege in de Arctic Lapland-rally.

Bottas kreeg toestemming van werkgever Mercedes om deel te nemen aan de rally, iets wat niet door elk Formule 1-team wordt goedgekeurd. Acht jaar geleden liep Robert Kubica zware verwondingen op na een kiezelharde crash in de Ronde di Andora-rally in Italië.

De overwinning in de Arctic Lapland-rally ging naar Emil Lindholm, hij hield zijn Finse landgenoten Teemu Asunmaa en Juha Salo achter zich. Bottas was gedurende de rally eenmaal het snelste na een stage: de Mercedes-coureur, die de wedstrijd afwerkte in een Ford, liet de beste tijd noteren bij SS8. Bottas mag over een vier weken weer achter het stuur van een racewagen kruipen, als de eerste Formule 1-wintertestweek op het Circuit de Barcelona-Catalunya op het programma staat.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"