© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Vijfde startplaats Max Verstappen in Oostenrijk, Bottas start als eerste

08 jul. 2017 15:02 Ruud Dimmers 0 reacties
De strijd om de pole was weer ongekend spannend in Oostenrijk. Bottas, Hamilton en Vettel gaven elkaar niets toe. Max Verstappen kwalificeerde zichzelf als zesde, maar krijgt een plek cadeau door de straf van Hamilton.

Max Verstappen profiteert van gridstraf Lewis Hamilton

Ferrari koos er in Q1 voor om Vettel op de supersofts naar buiten te sturen, daar waar Hamilton en Verstappen kozen voor een setje van de ultrasofts. De Brit sloot de sessie af als eerste, net voor Raikonen. Daarachter was er een gat van een halve seconde naar Vettel en de verrassende Sainz. Max Verstappen ging als zesde door naar Q2.

Voor het team van Haas begon de kwalificatie niet optimaal toen Kevin Magnussen zijn achterwiel ophanging brak. De kwalificatie van de Deen zat er direct op, ondanks een twaalfde tijd. Dit betekent dat Magnussen morgen als vijftiende start omdat hij in Q2 geen tijd kon noteren. Het team van Williams kende een dramatische dag met P17 voor Massa en P18 voor Stroll.

Afvallers: Palmer, Massa, Stroll, Ericsson en Wehrlein

In het tweede deel van de kwalificatie ging het tempo verder omhoog. Hamilton koos ervoor om zijn tijd neer te zetten op de hardere supersoft banden, waarop hij de wedstrijd mag starten. Daarmee is hij de enige coureur uit de top 10 die morgen niet op de ultrasoft band start.

Max Verstappen ging probleemloos door naar Q3. In zijn enige run noteerde Max zijn eerste 1.04 van het weekend waarmee hij als vierde doorging naar het laatste deel van de kwalificatie. Valtteri Bottas trok een groot gat richting Vettel van liefst vier tienden.

Afvallers: Hulkenberg, Alonso, Vandoorne, Kvyat en Magnussen

De top 10 kwalificatie werd een spannend gevecht tussen Bottas, Hamilton en Vettel voor de pole. Doordat Romain Grosjean stilviel in de laatste minuut werden de tijden niet verbeterd. Valtteri Bottas pakte hierdoor zijn tweede pole van het jaar. 

In een ultieme poging om zijn tijd te verbeteren spinde Max Verstappen en vloog hij door het grind. Hierdoor start hij morgen als vijfde.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen