© Red Bull Racing

Nieuwsoverzicht

Vijfde tijd Verstappen, Vettel snelste in derde training GP Italië

01 sep. 2018 13:00 Jan van der Burgt 0 reacties
Max Verstappen heeft de vijfde tijd gereden in de laatste vrije training voor de Grand Prix van Italië. Op het circuit van Monza keek hij tegen een gat van negen tienden naar koploper Sebastian Vettel aan.

De derde vrije training voor de Grand Prix van Italië ging op een droog circuit van Monza van start. Goed om te zien was dat Marcus Ericsson direct naar buiten reed. Na zijn megaklapper van gisteren was hij fit bevonden om vandaag weer van start te gaan. Hetzelfde kan niet worden gezegd van zijn bolide van gisteren. Marcus Ericsson zetelt vandaag in een nieuw chassis.

Na een kwartiertje hebben slechts drie rijders een tijd gezet. Het is rustig op de baan, waardoor Fernando Alonso het eerste kwart als snelste kan afsluiten. Max Verstappen grijpt het begin van de training aan om op de mediums kennis te maken met de nieuwe Spec C-motor van Renault, zonder daarbij direct een tijd op de klokken te brengen.

Van de toppers is het Kimi Raikkonen die als eerste op de supersofts een snelle ronde rijdt. Hij wordt in de bovenste regionen al snel vergezeld door zijn Ferrari-collega en de beide Mercedessen, waarbij Sebastian Vettel de eerste plaats voor zich opeist.

Red Bull mengt zich in de persoon van Max Verstappen in de strijd om de top vier plaatsen, waarbij moet worden opgemerkt dat Verstappen zich in eerste instantie op de softs tussen de rode en zilvergrijze jongens op de supersofts rijdt.

Een laatste run op supersofts kan niet voorkomen dat Verstappen terugzakt naar de vijfde tijd, omdat ook Valtteri Bottas op het zachtste rubber zijn tijd nog wist te verbeteren.

Grote incidenten bleven uit in de slottraining, waarin Brendon Hartley hekkensluiter was. Haas F1 en Racing Point Force India lijken afgaande op de laatste oefensessie onderling uit te gaan maken wie dit weekend best of the rest is.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen