Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vijfde wereldtitel voor Hamilton: "Geweldig gevoel na vreselijke race"

Voor de vijfde keer in zijn Formule 1-carrière is Lewis Hamilton wereldkampioen! De 33-jarige Brit had voldoende aan een vierde plaats in de Grand Prix van Mexico, een race die werd gewonnen door Max Verstappen.

Hamilton komt in een illuster rijtje terecht. Slechts twee coureurs wisten in het rijke verleden van de Formule 1 vijf (of meer) wereldtitels te veroveren, Hamilton zet zijn naam nu in het rijtje met Michael Schumacher en Juan Manuel Fangio.

"We hebben keihard gewerkt dit jaar, ik wil alle sponsoren bedanken die aan dit succes hebben bijgedragen", laat Hamilton kort na het einde van de wedstrijd weten. "Ik ben al sinds mijn dertiende levensjaar verbonden aan Mercedes en het is geweldig om dit voor elkaar te krijgen met dit merk. Fangio deed het met Mercedes en ik nu ook, dat is een geweldig gevoel!" De wedstrijd zelf kon Hamilton niet bijzonder bekoren. Vanaf een derde startplaats kwam de Brit als door een wesp gestoken uit de startblokken, om toe te moeten geven aan Verstappen. Nadien gingen de banden er snel aan. "Het was een verschrikkelijke race, de start was perfect maar ik weet niet wat er daarna gebeurde. Ik probeerde de wagen maar gewoon aan de finish te brengen." Dankzij zijn vierde plaats heeft Hamilton nu 358 punten verzameld, Vettel heeft er 294 en zodoende kan de Duitser officieel niet meer langszij komen. Er staan namelijk nog twee wedstrijden op het programma waarin een individu maximaal vijftig punten kan scoren.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi