Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vijftien plaatsen gridstaf voor Max Verstappen in Italië

Max Verstappen ontvangt na de kwalificatie van morgen een gridstraf van vijftien plaatsen. Hierdoor moet hij de GP van Italië van achteren starten. Daar krijgt hij gezelschap van teamgenoot Daniel Ricciardo.

De gridstraffen krijgt Verstappen omdat hij gebruik gaat maken van zijn vijfde motor en MGU-H. Volgens de Formule 1 regels mogen de teams maximaal vier exemplaren gebruiken tijdens een seizoen. De straf van vijftien plaatsen komt tot stand omdat het eerste onderdeel dat als vijfde wordt gebruikt 10 plaatsen straf oplevert. Alle volgende onderdelen van de powerunit waarvan een vijfde exemplaar wordt gebruikt leveren 5 plaatsen straf op. In dit geval krijgt Max 10 plaatsen voor het gebruiken zijn vijfde motor en 5 plaatsen voor zijn vijfde MGU-H.

Daniel Ricciardo krijgt een gridstraf van twintig plaatsen. Hij wissel naar zijn zesde MGU-H (10 plaatsen), vijfde motor (5 plaatsen) en vijfde turbo (vijf plaatsen). Bij Fernando Alonso staat de teller op dit moment al op 35 plaatsen gridstraf. De gridstraffen kunnen nog verder oplopen als de teams besluiten om dit weekend nog meer onderdelen te vervangen.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden