Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Villeneuve: "Ferrari moet op Vettel blijven leunen"

Jacques Villeneuve denkt dat Ferrari er goed aan doet de kaarten op Sebastian Vettel in te blijven zetten. Na een moeizame tweede seizoenshelft moet de Duitser weten dat het team nog achter hem staat.

Jacques Villeneuve, namens Williams de wereldkampioen van 1997, zag namelijk in een eerdere fase van het seizoen een Sebastian Vettel die wél wereldkampioen kon worden: "Hij reed enkele geweldige races, maar het klopt dat hij ook enkele fouten maakte", aldus de Canadees in gesprek met het Duitse Motorsport-Magazin.

Het omslagpunt kwam toen Vettel en Ferrari die bewuste foutjes begonnen te maken: "De boog staat het hele seizoen gespannen. Men steekt ontzettend veel energie in zo'n seizoen. Het is niet gek dat als het op een gegeven moment tegenzit en de kans op de titel kleiner wordt er wat van die energie verloren gaat."

Volgend jaar kan alles echter anders zijn, meent Villenueve: "De wereld verandert heel snel. Het ene moment ben je de gevierde man, het andere moment is men je weer vergeten. Als Vettel rijdt zoals hij werkelijk kan, kan het volgend jaar zomaar anders zijn. Daarvoor moet hij wel weten dat Ferrari achter hem staat, dus dat moeten ze hem laten voelen." Villeneuve hoopt voor Vettel dat hij geen tweede Daniel Ricciardo wordt, die in 2016 in de persoon van Max Verstappen een jonge rijder naast zich kreeg en niet meer de logische teamleider was: "Het is aan Ferrari om met Charles Leclerc aan de zijde van Vettel zo'n scenario te voorkomen."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'