Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Villeneuve: "Formule 1-coureurs vertrouwen teveel op hun DRS"

Formule 1 grootste criticaster Jacques Villeneuve hekelt het gebrek aan mooie inhaalacties op het circuit. Volgens de Canadees vertrouwt de huidige lichting coureurs teveel op hun DRS waardoor het inhalen vergelijkbaar is met het passeren van je voorganger op de snelweg.

De wereldkampioen van 1997 is nooit te beroerd om zijn mening te geven over de Formule 1 en stelt tegenover Automobile Magazine dat de Formule 1 in zijn tijd beter was. "In mijn tijd ging het er nog heel anders aan toe in de Formule 1. Die tijd was echt de beste, vooral omdat het minder ging om de techniek, maar veel meer om de coureur. In mijn tijd had je nog echt moed nodig, maar was de sport veilig genoeg om niet steeds met de dood rekening te hoeven houden."

Villeneuve gaat nog een stap verder en stelt dat er tegenwoordig geen echte helden meer zijn in de Formule 1. "Tegenwoordig worden de coureurs als schaakpionnen heen en weer geschoven en durft niemand meer iets te zeggen. Het ontbreekt de Formule 1 aan echte helden. Het is niet langer een groep gladiatoren die met elkaar de strijd aangaan op het circuit." De elfvoudige GP-winnaar vindt vooral het verschil in inhalen opvallend. In zijn ogen werden er in zijn tijd nog echte gevechten geleverd, terwijl tegenwoordig vooral wordt ingehaald middels DRS. "Vroeger had je echt een tweestrijd, tegenwoordig wordt een inhaalactie vooral gezien als een positiewissel waarbij de coureurs vertrouwen op hun DRS. Ze halen hun tegenstander in alsof ze op de snelweg rijden en hoeven er totaal geen strijd meer voor te leveren. Hierdoor heeft het publiek na afloop van een race niet het gevoel dat ze een fantastische inhaalactie hebben gezien waar nog lang over nagepraat wordt. Dat soort momenten zijn verdwenen."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'