Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Villeneuve: "Geld in Formule 1 belangrijker dan talent"

Voormalig F1-coureur Jacques Villeneuve vindt de situatie in de Formule 1 zorgwekkend. Volgens de wereldkampioen van 1997 is geld belangrijker dan talent geworden.

Villeneuve is altijd zeer uitgesproken en windt er ook nu geen doekjes om. De Canadees baalt van het feit dat geld steeds belangrijker wordt in de Formule 1. Belangrijker dan talent.

Om ervoor te zorgen dat jonge coureurs toch een kans krijgen, ook zonder vele sponsormiljoenen, is de 47-jarige coureur een opleidingsprogramma voor jong talent begonnen. "Ik heb het gevoel dat het vandaag de dag veel meer draait om de euro's dan om het talent", laat hij aan Le Journal de Montreal weten. "Ik loop al heel wat jaren mee in de paddock en zie hoe het er aan toe gaan. Mogelijk doordat ik zelf kinderen heb werden mijn ogen geopend. Vaak vragen ouders aan mij wat ze moeten doen om hun zoon te helpen. Mijn antwoord is steeds hetzelfde: zeg hem wat anders dan autosport te doen". "Het is een verschrikkelijk antwoord, maar ik kan er niet over liegen", aldus een eerlijke Villeneuve.

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs