Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Villeneuve haalt uit: 'Williams heeft haar ziel verkocht aan Stroll'

In de jaren 80 en 90 was het Formule 1 team van Williams toonaangevend. Het team scoorde aan de lopende band wereldtitels en grote namen waren verbonden aan het team. Legendes als Alain Prost en Ayrton Senna zorgden voor een krachtig imago. Wereldtitels werden er sinds 1997 niet meer behaald en inmiddels verkoopt het team haar stoeltjes aan coureur met miljoenen aan sponsorgeld. Van het imago van Williams is weinig meer over.

Jacques Villeneuve werd in 1997 voor het laatst wereldkampioen in een Williams. De Canadees zag een brute aanval van concurrent Schumacher in de grindbak stranden en pakte zo de laatste wereldtitel voor het team. Met wat up's en down's wist het team in het begin van de 00's nog races te winnen met Ralph Schumacher en Juan Pablo Montoya. Vervolgens ging het snel bergafwaarts en viel er op een één zege na niets meer te vieren. Villeneuve vindt dat het team van Williams haar ziel heeft verkocht. Spraakmakende namen of jonge talenten worden al lang niet meer vastgelegd. Steeds vaker kiest Williams voor sponsorgeld en in 2018 worden allebei de stoeltjes verkocht. Lance Stroll, zoon van een miljardair, brengt miljoenen binnen. Het tweede stoeltje wordt verkocht aan de hoogste bieder. Robert Kubica en Sergey Sirotkin zijn in de race, maar de Russische coureur lijkt deze te gaan winnen.

Voor Jacques Villeneuve het sein om eens flink tegengas te geven. De laatste wereldkampioen van Williams haalt dan ook flink uit tegenover Auto Bild Motorsport. " Zelfs Felipe Massa, die in de nadagen van zijn carrière zat, was duidelijk sneller dan Lance Stroll. Williams had dus geen enkele indicatie van hoe snel de auto nu echt was." " Williams heeft haar ziel verkocht aan de miljarden van Lawrence Stroll. Die heeft maar een belang: Zijn zoon helpen." " Ik staar me niet blind op de derde plaats van mijn landgenoot in Baku. Dat was puur geluk." Lance Stroll werd derde tijdens de GP van Azerbeidzjan. Een knotsgekke race waarin van alles gebeurde en alle toppers kampten met tegenslag.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"