Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Jacques Villeneuve

Villeneuve: "Hamilton en Mercedes maken fouten waar ze geen prijs voor betalen"

Voormalig Formule 1-wereldkampioen Jacques Villeneuve is van mening dat de huidige stand in het kampioenschap de verhoudingen tussen Max Verstappen & Lewis Hamilton en Red Bull & Mercedes niet correct weergeeft. Verstappen had veel verder voor moeten staan dan de drie punten die hij nu voor staat.

Verstappen Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Jacques Villeneuve is van mening dat de drie punten die Max Verstappen voor staat op Lewis Hamilton er zeker vijftig hadden moeten zijn. Dat dat niet zo is, is volgens de Canadese wereldkampioen Formule 1 van 1997 echter niet de schuld van Red Bull.

"Vanaf het begin van het seizoen hebben Mercedes en Hamilton veel fouten gemaakt, maar ze hebben er nooit een prijs voor hoeven te betalen", zo laat hij optekenen in gesprek met La Gazzetta dello Sport. "Verstappen zou vijftig punten meer moeten hebben dan hij nu heeft."

Of Verstappen zijn puntenvoorsprong op Monza verder uit kan breiden, dat betwijfelt Villeneuve. Hij hinkt een beetje op twee gedachten als hij een favoriet aan moet wijzen voor winst in de Italiaanse GP.

"Het is natuurlijk een hogesnelheidscircuit, maar Mercedes is het al even niet meer gewend om met weinig vleugel te rijden. Dat zal hier wel nodig zijn. Enkele bochten zullen in het voordeel zijn van Mercedes, andere bochten in het voordeel van Red Bull."

Villeneuve typeert de snellere bochten als Parabolica, Lesmo 1 en de Variante Ascari als Mercedes-bochten, terwijl Red Bull in de wat langzamere bochten als Lesmo 2 en de eerste twee chicanes sneller zou moeten zijn.

Ook interessant:

Video: Alles over het misschien wel slechtste circuit voor Verstappen

Topsnelheid is van doorslaggevend belang, evenals een goede balans bij het insturen van de vele chicanes. Niks overigens dat Rudy van Buren je niet vertelt als hij je meeneemt voor een ronde over het beroemde circuit van Monza.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1