© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Villeneuve: "Het was een schande wat Ocon deed"

12 nov. 2018 10:51 René Oudman 4 reacties
Als het aan enkelvoudig Formule 1-wereldkampioen Jacques Villeneuve had gelegen, had Max Verstappen geen straf gekregen voor het duwen van Esteban Ocon, kort na de Grand Prix van Brazilië. De Canadees, die zich vaak kritisch uitlaat over ontwikkelingen in de F1, meent dat emotie bij de sport hoort.

Wat Villeneuve nog het meeste steek, is dat Ocon de hand niet in eigen boezem durft te steken. Het verhaal is bekend: de Fransman probeerde zich te ontdoen van een ronde achterstand en vond zich bij het insturen van de eerste bocht naast raceleider Verstappen terug. Wat volgde was een tik, waardoor de Nederlander de leiding kwijtraakte aan Lewis Hamilton.

"Het was een schande wat Ocon deed", laat Villeneuve optekenen aan Motorsport.com. "Het ergste is dat iedereen heeft kunnen zien wat er gebeurde, maar er over de radio niet eens een excuus vanaf kon. Als je fout zit, dan moet je dat toegeven", meent de wereldkampioen van 1997, het geboortejaar van Verstappen. "Je mag jezelf van een ronde achterstand ontdoen, maar breng de leider dan niet in gevaar."

Villeneuve snapt de boosheid en teleurstelling van Verstappen en vindt het raar dat de Nederlander een 'taakstraf' heeft gekregen van de FIA, nadat hij Ocon tot driemaal toe een duw gaf bij de weegbrug. De Red Bull-rijder kwam na afloop van de race verhaal halen bij de Force India-coureur. "Ik vond zijn reactie nog ingetogen", sprak Villeneuve.

Verstappen kwam uiteindelijk als tweede over de eindstreep, op anderhalve tel van winnaar Hamilton. Ocon werd als veertiende geklasseerd.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen