Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Villeneuve: 'Ik zou Bottas ontslaan en voor Wehrlein gaan'

De prestaties van Valtteri Bottas bij Mercedes konden Jacques Villeneuve niet bekoren. De Fin moest het vaak zwaar afleggen tegen Lewis Hamilton. Voor de Canadees reden genoeg om Bottas in te ruilen voor Pascal Wehrlein.

Het Formule 1 seizoen 2017 was er voor Mercedes een met twee gezichten. De W08 was, gelukkig, niet zo dominant als zijn voorgangers. In de eerste helft van het seizoen moest Lewis Hamilton flink aan de bak om Sebastian Vettel van het lijf te houden. Na de zomerstop was de suprematie van de Duitse renstal terug. Villeneuve merkt op dat de motor nog altijd de doorslag geeft in de Formule 1. " Uiteindelijk won Mercedes de titel omdat ze nog altijd de beste motor hadden. Vooral in de kwalificaties, waarin ze de extra paardenkrachten konden gebruiken, wat het verschil maar tussen de eerste en tweede rij." het einde won Mercedes de titel omdat ze nog steeds de beste motor hadden. Vooral in de kwalificatie, waar ze extra paardenkracht konden aanroepen, wat uiteindelijk het verschil maakt tussen de eerste en tweede rij. Alleen Lewis Hamilton was echter in staat om de sterke punten van de auto te benutten. Hij haperde in de eerste helft van het seizoen, maar Vettel maakte hem wakker. De prestaties van Valtteri Bottas waren bijna beschamend. Hij is een solide piloot nummer twee, niets meer. Ik zou Wehrlein hebben verplicht.

De prestaties van de coureurs verschilden enorm. Lewis Hamilton behaalde zijn vierde wereldtitel en kende een indrukwekkend seizoen. Teamgenoot Valtteri Bottas oogde wat bleekjes en werd vaak zoek gereden. " Alleen Lewis was in staat om de sterke punten van de auto te benutten. Hij had een stroef eerste deel van het seizoen, maar Vettel maakte hem wakker." " De prestaties van Bottas waren bijna beschamend. Het is een solide coureur, maar een echte nummer twee en niets mee. Ik zou hem inruilen voor Wehrlein", laat Villeneuve aan Auto Bild weten.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"